5x de beste healthy food hotspots in New York

healthy food hotspots in New York
‘New York, the city that never sleeps, but always eats’.
Als er een stad hip & happening is op het gebied van healthy food, is het New York wel. Lekker én gezond eten in de Big Apple is een feestje! Ik at mezelf een weg door NYC en maakte een lijstje met mijn favoriete healthy food hotspots in New York waar je verantwoord eet. Lees je mee welke adresjes je food-wise zeker niet mag missen?

Dé healthy food hotspots in New York – 5x mijn favoriete adressen

healthy food hotspots in New York

1. Beatnic Vegan Restaurant

Houd je van vegan food? Check. Houd je van een sfeervolle setting? Check. Dan is Beatnic misschien ook wel jouw favoriete adresje in New York. Hip interieur, gezellig druk en het eten is hier gewoon ge-wel-dig. Probeer de Thaise salade, de Guac burger, zoete aardappelfrietjes en de cinnamon rolls. Ja, allemaal! Je zult dus vaker dan één keer moeten gaan maar daar krijg je absoluut geen spijt van.

Beatnic
Waar? 240 Lafayette St (Soho), 60 West 22nd Street (Midtown), 240 Lafayette Street (Soho), 1385 Broadway (Midtown) en 171 N 3rd Street (Williamsburg)

healthy hotspots in New York
2. The Butcher’s Daughter

Spot on! Dé healthy hotspot van New York is The Butchers Daughter. Helemaal mijn ding, zowel qua eten als look & feel. The Butchers Daughter is vegetarisch en de meeste gerechten zijn vegan en glutenvrij. Wat kan ik zeggen? Het eten is hier fantastisch. Kokos-yoghurt parfait, porridges, salades, sandwiches en burgers zijn maar een kleine greep van al het lekkers op de kaart.

The Butcher’s Daughter
Waar? 19 Kenmare Street (Nolita), 581 Hudson Street (West Village) en 271 Metropolitan Ave (Williamsburg)

healthy food hotspots in New York

3. Juice Generation

Deze populaire keten is een uitkomst als je snel op zoek bent naar een verantwoorde energie boost. Lekkere smoothies, salades, açai bowls en toasts worden bij Juice Generantion vers gemaakt. Niks fancy, maar wel ontzettend lekker. Wat mag je hier écht niet missen? De Peanut Butter Cacao açai bowl! Serieus, hiervoor zou ik een retourtje NYC kunnen boeken. Ik zie mezelf al weer met deze bowl of goodness in Bryant Park zitten. Op en top New Yorkish!

Juice Generation
Waar? Juice Generation heeft + 20 vestigingen in Manhattan en in Brooklyn

healthy food hotspots in New York

4. Cha Cha Matcha

Bij Cha Cha Matcha, aka de hipste, groene hotspot van New York, ben je aan het goede adres als je houdt van matcha. Het groene wonderpoeder zit verwerkt in alles op de kaart: van taartjes tot softijs en allerlei drankjes. Ik smulde hier van een heerlijke coconut matcha latte en een iets minder verantwoorde dough’ssant (kruising donut en croissant). Cha Cha Matcha is niet goedkoop, but, hey it’s New York!

Cha Cha Matcha
Waar? 501 5th Ave (Midtown), 922 Broadway (Midtown), 1158 Broadway (Midtown) en 327 Lafayette St (SoHo) 

healthy food hotspots in New York

5. Egg Shop

In Nolita zit een ontbijttentje waar ik graag binnen loop als ik vroeg wakker ben. Later op de ochtend is de kans namelijk groot dat je bij Egg Shop minstens een uur in de rij staat. Deze populaire spot heeft door de naam geen verdere uitleg nodig. Ik ben hier mijn hart verloren aan de avo & egg on buttermilk biscuit, maar eigenlijk alles hier ziet er goddelijk uit. By far mijn leukste plekje in New York om te ontbijten met food for happy thoughts!
Egg Shop
Waar? 151 Elisabeth Street (Nolita) en 138 N 8th St (Williamsburg)

Wat is zijn jouw favoriete adresjes voor healthy food hotspots in New York?

New York is a healthy food paradise! Het is voor mij weer aftellen tot mijn volgende bezoekje aan deze heerlijke stad. Welke healthy hotspots mag ik volgens jou niet overslaan? Let me know!

Reis je voor het eerst naar New York? Check dan snel mijn praktische tips, scheelt jou een hoop uitzoekwerk! En heb je mijn tips in Midtown, Downtown, East Village, de Lower East Side,Brooklyn en alle andere wijken in NYC ook al gecheckt? Inspiratie voor gratis to do’s en de ideale 24 uur in New York lees je hier.

1 Reactie

  1. Elle
    Auteur
    11 april 2018 / 11:20

    Nice Di! We love to see you again soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *