Lente in New York: 8x de leukste tips

De lente in New York is een feit! De stad schudt de winterblues van zich af komt weer tot bloei. De Big Apple is altijd fantastisch, maar de stad is op zijn allerbest als ’t zonnetje schijnt. Het voorjaar is daarom dé ideale periode voor een citytrip. Ben je benieuwd hoe je je lentedagen in New York optimaal vult? Lees dan snel verder.

8x tips om de lente in New York te beleven

1. Roosevelt Island: lente in full swing!

Ieder voorjaar verandert Roosevelt Island in wat je noemt een droomeiland. En dat in het midden van de East River! Met de wind door je haren, omringd door bloesem, staat deze plek synoniem voor veel lentekriebels. En natuurlijk heb je hier een fantastisch uitzicht op Manhattan.

2. Central Park is b(l)ooming!

When in New York: Central Park. Natuurlijk. Het groene hart van Manhattan ontwaakt uit zijn winterslaap en transformeert in een waar bloesemparadijs. Met het lentezonnetje aan de hemel en ontelbaar veel roze en witte bomen, wordt het niet meer sprookjesachtig dan hier.

3. Welkom de lente in New York in The Met

De oplossing voor elk type lenteweer: een museum! Omdat je, voor het échte NYC-gevoel, deze tip goed combineert met de vorige, gaan we dit keer naar The Met. Vergeet de #MetDutchmasterpieces niet!

4. Let’s go Knicks!

De lente is het begin van veel goeds. Waaronder ook de NBA playoffs. Voor op je lente wishlist: een wedstrijd van de New York Knicks live bijwonen in Madison Square Garden.

lente in New York
5. De lente in New York inluiden in Coney Island

Even terug naar de jaren ’50? In Coney Island beleef je het! Not to miss: een ritje in de iconische Cyclone, op grote hoogte genieten in het Wonder Wheel en eindeloos struinen over de boardwalk. Vergeet longtime favorite Nathan’s niet, voor de échte klassieke hotdog.

6. Op de fiets door Brooklyn

Als Dutchie is er natuurlijk één manier om New York echt te leren kennen: op de pedalen! Het voorjaar leent zich hier perfect voor. Voor je eerste NYC citytrip is een fietstocht door het drukke Midtown misschien iets teveel van het goede, maar Brooklyn is perfect om al fietsend te ontdekken.

7. Bloesemfeest in Brooklyn Botanic Garden

We blijven nog even in Brooklyn. Ooit gehoord van Brooklyn Botanic Garden? Hier is het, met een oase aan kleurrijke bloemen en planten, altijd lente in New York. In de voorjaarsmaanden geniet je extra van talloos veel magnolia’s, Japanse kersenbloesems en… tulpen!

8. Op culinaire wereldreis in food heaven Smorgasburg

Al die activiteiten maken hongerig. Lang leve Smorgasburg! De lente is écht aangebroken als de grootste food market van Amerika weer opent. Dit festival brengt ieder weekend duizenden mensen naar Brooklyn. En niet zonder reden, want hier proef je heel veel lekkers uit alle windstreken.

Op zoek naar meer inspiratie voor de lente in New York?

Wat zijn jouw favoriete tips voor de lente in New York? Lente zorgt voor kriebels en ik kan niet wachten tot ik New York weer ga bezoeken! Je weet waar je me moet zoeken. Zie ik je daar?

Heb je een NYC citytrip gepland en ben je op zoek naar inspiratie voor niet-te-missen activiteiten en adresjes? Klik hier voor de hoogtepunten en hidden gems in verschillende wijken, genieten in de leukste rooftop bars en het beste uitkijkpunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *