10x winter wonderen voor een magische kerst in New York

kerst in New York

Ho Ho Ho! Santa Claus is coming to town. Naar New York City, om precies te zijn. Een citytrip naar de Big Apple is altijd een goed idee, maar in december is het éxtra gezellig. Want als je wilt worden ondergedompeld in een ultieme kerstsfeer, moet je in New York  zijn. Hier pakt men groter dan groots uit met de mooiste kerstdecoraties, schaatsbanen en allerlei entertainment. Droom jij van een kerst in New York? Ik help je met 10 tips die je niet mag missen. 

Vier kerst in New York – tips voor op je bucketlist

1. Dé iconische Rockefeller Christmas Tree 

Yes, cliché maar waar: New York en kerstmis is een begrip. Het bewonderen van de beroemde Rockefeller Christmas Tree is het meest toeristische wat je met kerst in New York kunt doen, maar het is ook niet te missen. Op 29 november 2023 kun je de gigantische boom tijdens een speciale ceremonie zien oplichten. Hét moment om in de Christmas mood te komen!

kerst in New York

2. Betoverend lichtspectakel in Dyker Heights 

Dyker Heights bewijst dat kerstverlichting in New York erg serieus wordt genomen. Deze wijk, in Brooklyn, is je go to om nóg meer in de feeststemming te komen. Hier kijk je je ogen uit met alle over-the-top versierde huizen, duizenden extravagante lichtjes en andere spectaculaire versieringen. Dit zie je alleen in kerstfilms! Boek een tour of verken de wijk op je eigen tempo, follow the crowd naar 82nd en 86th Street, tussen 11th en 13th Avenue.

3. Scoor de leukste cadeaus voor onder de boom

New York is een walhalla om originele kerstcadeaus te scoren. Een bezoek aan de warenhuizen mag daarom, uiteraard, tijdens de kerstperiode niet ontbreken. Macy’s heeft een hele verdieping omgetoverd tot Santaland, waar je Santa Claus himself tegen het lijf kunt lopen. Ook bij Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman en Saks Fifth Avenue beleef je één groot kerstavontuur.

kerst in New York
4. De magie van schaatsen in de Big Apple

Als Nederlander kun je natuurlijk niet achterblijven! Bindt je schaatsen onder bij één van de ijsbanen, zoals The Rink bij Rockefeller Center, Wollman Rink in Central Park of Winter Village in Bryant Park. En vanaf ijsbaan Glide, in Brooklyn Bridge Park, geniet je extra van een onbeschrijfelijk mooie achtergrond. Als in een romantische kerstfilm, met jou in de hoofdrol!

5. Festive sips bij Rolf’s

Na het schaatsen even binnen opwarmen? In Gramercy zit een restaurant wat niet zomaar een restaurant is: Rolf’s German Restaurant is 365 dagen per jaar Christmas proof. Dit is stiekem gewoon een speeltuin voor volwassenen, maar wel in de best mogelijke manier. Warning: Rolf’s is, vooral in december, erg populair en niet alleen onder toeristen. Walk-ins zijn mogelijk, maar wees voorbereid op een lange wachtrij.

6. De meest favoriete kerstmarkten

Opwarmen aan vuurkorven, glühwein en warme chocomelk met marshmellows. Dit en veel meer ervaar je in Bryant Park, tijdens de kerstperiode omgetoverd tot sfeervol Winter Village. De schaatsbaan, bumping cars en iglo’s maken het plaatje compleet. Ook leuk: de Union Square Holiday Market, Grand Central Terminal Holiday Fair en Columbus Circle Holiday Market.

7. Kerst in New York: taste the season!

Kerst is synoniem voor veel en lekker eten. Een ‘zalige kerst’ beleef je in New York als in geen andere stad. Waar moet je zijn om te genieten van typische ‘festive’ treats? Mijn aanraders:
– F
rozen Hot Chocolate – Serendipity III 
– Struffoli – Ferrara Bakery
– Mexican spicy hot chocolate – Max Brenner
– Gingerbread peppermint crueller – Daily Provisions
– Fruitcake – Amy’s Bread


8. Kerst in de etalages

Gotta love it: de straten van Manhattan lijken wel een sprookjesdecor! De overdadig versierde etalages en prachtige decoraties van de chicste warenhuizen op Fifth Avenue zorgen voor een magische beleving. Het lijkt, tussen 34th en 58th Street, wel een onderlinge strijd is wie de allermooiste holiday windows heeft. Meer Instagram-waardig wordt het niet!

9. Woon een kerstshow bij

Met een show kom je nóg meer in de kerststemming. The Rockettes is één van de meest bekende, en volgens insiders leukste. Deze iconische kerstshow in Radio City Music Hall is al meer dan 75 jaar (!) een (kerst)beleving om nooit te vergeten. Of geniet in Lincoln Center van The Nutcracker. Een andere klassieker is de nieuwe interpretatie van A Christmas Carrol op Broadway. Eén woord: fantastisch.

10. Uit volle borst kerst in New York inluiden

Ben je op kerstavond in New York? Lucky you! Voor op je kerst in New York bucketlist: bij de iconische Washington Square Arch kerstliedjes zingen. Traditiegetrouw verzamelen hier honderden New Yorkers, rondom de prachtige kerstboom, om al zingend kerstmis in te luiden. Een magisch moment!

Meer tips als je kerst in New York viert

De feestdagen zijn een fantastische periode in New York en er zijn heel veel manieren om ervan te genieten. De sfeer die er hangt met kerst, moet je zelf een keer meemaken. Geniet van de winter in New York en have a jolly good Christmas experience!

Ben je benieuwd naar hidden gems of to do’s tijdens de wintermaanden? Ontdek hier wat volgens New Yorkers zelf de leukste winterse activiteiten zijn die je niet mag missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *