Airalo eSIM: goedkoop online in New York

Airalo eSIM is dé oplossing als je in New York voordelig en overal wilt internetten. Want je wilt natuurlijk alle jaloersmakende foto’s direct delen met je familie en vrienden! Je kunt de installatie van je Airalo eSIM voorafgaand aan je citytrip doen, zodat je direct bij aankomst in New York online bent. Dat is wel zo handig! Mijn ervaring met Airalo en hoe de installatie van de eSIM werkt, lees je hier. 

Mijn eigen ervaring met de Airalo eSIM + kortingscode

Je Nederlandse databundel is in de Verenigde Staten niet geldig. Zorg er daarom voor dat je aan het einde van de maand niet voor onaangename verrassingen komt te staan! Uiteraard kun je tijdens je New York citytrip gebruik maken van openbare WIFI, maar dit is niet altijd veilig en persoonlijk vind ik het fijn om altijd online te kunnen zijn. Zo heb ik graag 24/7 toegang tot apps die ik direct bij aankomst in New York nodig heb, zoals de MPC App, Google Maps en Uber.

Na uitgebreid onderzoek is de Airalo eSIM mijn favoriete manier om in The Big Apple online te kunnen zijn. Een eSIM is geen fysieke simkaart, maar een figuratie die in je telefoon zit. Opwaarderen, installeren en je saldo nakijken kan via de Airalo app. De aankoop en installatie van de eSIM werkt simpel en kost je slechts enkele minuten!

Voorafgaand aan je NYC citytrip
– Download de Airalo app in de Apple Store of Google Play Store
– Kies de eSIM* die het beste bij je past
Ter inspiratie: ik kies zelf voor 10 GB als ik ruim 2 weken in New York ben
Voor de installatie is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Verbreek het proces van de installatie niet

– Ga naar het tabblad ‘Mijn ESIMS’
– Klik op ‘Gegevens’ en ‘Installatie eSIM’. Volg de stappen om je eSIM te installeren
– Kies ‘primair’ voor je standaardlijn en iMessage en Facetime
– Kies je nieuwe eSIM voor mobiele gegevens
– Geef deze eSIM een label/ naam (bijvoorbeeld NEWYORK)

Alle instructies staan ook in de Airalo app.

* Tip: met de code DIANA3558 krijg je (en ik ook) 3 dollar korting op je eerste Airalo aankoop

Bij aankomst in New York
– Zet je toestel op vliegtuigstand als je in het vliegtuig stapt
– Bij aankomst ga je naar ‘Instellingen’ en ‘Mobiel netwerk’
– Zet ‘Primair’ uit en ‘NEWYORK’ aan (zie afbeelding). De teller van je data gaat nu in

Je kunt nu direct gebruik maken van je eSIM. Handig als je het thuisfront wilt laten weten dat je geland bent in New York of om de MPC app te kunnen gebruiken. En dat zonder de stress van dure data! Mocht je meer data nodig hebben, kan je via de app eenvoudig een nieuwe bundel activeren.

De meeste mobiele telefoons hebben de optie om een eSIM te gebruiken, maar check eerst voor de zekerheid of jouw telefoon dit ondersteunt.

Airalo is op geen enkele wijze betrokken bij deze review. Ik heb de eSIM zelf aangeschaft en onafhankelijk getest.

Maak jij al gebruik van de Airalo eSIM?

Nu je toch aan het downloaden bent: deze 12 apps kunnen helpen om het maximale uit je citytrip in New York City te halen!

Heb je een citytrip naar de Big Apple op de planning staan? Wat een fantastisch vooruitzicht! De voorbereidingen kunnen nogal overweldigend zijn, daarom zet ik alle praktische tips over vervoer op een rij. Ben je op zoek naar tips voor de leukste bezienswaardigheden én hidden gems? Ik heb de hoogtepunten per wijk in Manhattan op een rij gezet. Ook handig: deze lijst met de leukste, gratis activiteiten in New York.

DELEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *