Nieuw: MPC app voor tijdsbesparing paspoortcontrole

MPC app
Welkom in New York City – met de MPC app! Misschien is je allereerste indruk niet de beste. Want synoniem met reizen naar de Big Apple, zijn de lange wachtrijen op het vliegveld. Goed nieuws alert: de MPC app zou dit kunnen verhelpen. Deze app maakt de procedure bij aankomst efficiënter, zodat de wachttijd bij de paspoortcontrole kan worden verkort. Het werkt simpel en er zijn geen kosten aan verbonden. Hoe de MPC app werkt, lees je hier. Download & go!

Alles wat je moet weten over de gratis MPC app

Wat is het voordeel van Mobile Passport Control?

Mobile Passport Control, afgekort MPC, van Customs and Border Protection (CBP) maakt het mogelijk om de gegevens op je paspoort vooraf in te vullen in de MPC app. Je kunt gebruik maken van de MPC app als je reist met een ESTA, een USA of Canadees paspoort of een Green Card.

Het grote voordeel van de app is dat je gegevens vóór de paspoortcontrole worden verwerkt. Bij aankomst in New York City* moet je nog steeds door een beambte gecontroleerd worden en je vingerafdrukken afleggen, maar je wacht vooraf in een speciale ‘Mobile Passport’ rij. Deze wachtrij is meestal korter dan normale rijen. Dat is na een lange vlucht wel zo prettig!

*In februari 2024 is de MPC app te gebruiken op John F. Kennedy International Airport (JFK) en Newark Liberty International Airport (EWR)

Hoe werkt de Mobile Passport Control app?

De beveiligde MPC app is gratis te downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Zorg dat je je paspoort bij de hand hebt, zodat je alle gegevens over kunt nemen. 

Voorafgaand aan je NYC citytrip
1. Start een nieuwe aanvraag in de MPC app. Selecteer hoe je de USA binnen komt, via welk vliegveld of welke cruise haven. Geef ook aan in welke terminal je aankomt

2. Voeg tot 12 medereizigers toe aan je aanvraag
3. Geef aan met welk reisdocument je reist. Als dit een ESTA is, selecteer dan Via Waiver Program Passport
4. Vul je volledige naam in, exact zoals in je paspoort staat, en ga akkoord met de voorwaarden
5. Beantwoordt de vragen en ga naar de volgende stap
6. Selecteer WT (Waiver Tourist) als je New York als toerist bezoekt of WB (Waiver Business) als je voor zaken reist
7. Sla tot slot alle gegevens op

Bij aankomst in New York
1. Als je geland bent, open je de app en maak je hier een selfie. Ook beantwoordt je de controle vragen van CBP
2. Je ontvangt een elektronisch ontvangstbewijs met een QR code. Deze code is 4 uur geldig
3. Wacht in de ‘Mobile Passport’ rij en laat je ontvangstbewijs met QR code en paspoort zien aan de douanebeambte

Een kleine disclaimer is dat de MPC app natuurlijk geen garantie is voor een versnelde procedure. In de populaire maanden, of wanneer er tegelijkertijd een aantal toestellen landen, zal het ook in de ‘Mobile Passport’ rij drukker zijn.

Heb jij de MPC app al geprobeerd?

Wat is jouw ervaring met de app? Comment below!

Reis je binnenkort voor het eerst naar New York? Wat een fantastisch vooruitzicht! De voorbereidingen kunnen nogal overweldigend zijn, daarom zet ik alle praktische tips over vervoer op een rij. Ook help ik je graag op weg met tips (én hidden gems) per wijk in Manhattan. Niet te missen: een lijst met maar liefst 30 gratis activiteiten in New York.

En nu je toch aan het downloaden bent: deze 12 apps kunnen helpen om het maximale uit je citytrip in New York City te halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *