Rooftop bars in New York: 8x de beste bars die je niet wilt missen

rooftop bars in New York
Zin in een onvergetelijke avond uit in New York? Zoek het hogerop en geniet op een rooftop bar van het ultieme on top of the world gevoel! Het is een must om er minimaal één te bezoeken als je in New York bent. Vanwege de vibe, de cocktails en natuurlijk het waanzinnige uitzicht. Ben je benieuwd welke rooftop bars in New York je niet mag missen? I hear you. Check hier mijn favoriete adressen in Midtown en laat het rooftop hoppen maar beginnen!

Genieten op grote hoogte – de beste rooftop bars in New York – Manhattan

1. The Press Lounge

Om af te trappen met de leukste: de rooftop van het Ink 48 Hotel. Waarom ik zo dol ben op The Press Lounge? Dit is het allerknapste dakterras dat Manhattan heeft en ooit gaat krijgen, inclusief zwembad. Het one of a kind uitzicht over de urban jungle aan wolkenkrabbers én de Hudson River helpt ook mee. Stunning, al helemaal met een ondergaande zon.
Waar?
The Press Lounge (Ink 48 Hotel) 653 11th Ave

rooftop bars in New York
2. Bar SixtyFive at Rainbow Room

Het uitzicht van Bar SixtyFive, bovenop het Rockefeller Center, is om minstens 10 brieven over naar huis te schrijven. Op de allerhoogste rooftop bar van deze lijst geniet je vanaf (what’s in a name) de 65e etage van een ongeëvenaard zicht op New York. Mocht je nog een bevestiging nodig hebben dat je in de meest iconische stad op aarde bent, is dit jouw go to.
Waar? Bar SixtyFive at Rainbow Room, 30 Rockefeller Plaza

3. Spyglass Rooftop Bar

Wat je kunt verwachten van Spyglass? Een hip, hot & happening rooftop bar hartje Manhattan waar je, binnen of buiten, eindeloos te buiten kunt gaan aan gelijknamige cocktails. Ook een dik pluspunt: het nabijgelegen Empire State Building. Geen verkeerd uitzicht, dacht ik zo.
Waar? Spyglass Rooftop Bar (Archer Hotel) 47 W 38th St

rooftop bars in New York
4. The Aviary NYC

Om nu alvast vast te leggen voor je komende New York citytrip. Want, reserveren is bij The Aviary verplicht, maar hier krijg je geen spijt van. Dat beloof ik je. Of het feestje naast een uitzicht op hoog niveau over is? Zeker niet, de bar van Mandarin Oriental blinkt (ook) uit in zijn next level cocktails. Fan-tas-tische ervaring.
Waar? The Aviary NYC (Mandarin Oriental Hotel) 80 Columbus Circle

rooftop bars in New York
5. The Skylark

The Skylark is dé tip in Midtown die ik iedereen te allen tijde geef. Dit is de rooftop bar waar ik altijd gelukkig naar binnen en nóg gelukkiger en -ietwat wankelend- naar buiten stap. Maar dat laatste is de schuld van de barmannen. Er zijn tal van andere redenen om zelf deze fijne plek te gaan ontdekken.
Waar? The Skylark, 200 W 39th St

rooftop bars in New York
6. A.R.T NoMad

Misschien herinner je je mijn enthousiasme over het dakterras van Arlo NoMad nog. Goed nieuws, want dat gevoel is er nog steeds. Durf jij het aan om op de glazen vloertegels te gaan staan en de stad letterlijk onder je voeten te zien krimpen? New York bucketlist, check!
Waar? A.R.T NoMad (Arlo NoMad Hotel) 11 E 31st St


7.
R Lounge

Geen rooftop maar te leuk om niet te melden is R Lounge. Ja, de bar van Two Times Square Hotel ligt inderdaad aan het hysterische Times Square. Maar zodra je binnenstapt bij R Lounge is de beauty of chaos alleen te zien, niet te horen. Treat yourself na een drukke dag op wat me time in deze bijzondere bar.
Waar? R Lounge (Two Times Square Hotel) 714 7th Ave


8. 230 Fifth Rooftop Bar

Zin in een feestje? Op naar 230 Fifth! 230 5th Avenue, is het adres. Op het dak van deze hotspot gebeurt het allemaal als ‘t zonnetje schijnt. En op een regenachtige dag geniet je alsnog binnen. Kleine side note: deze rooftop bar is favoriet bij veel toeristen en daarom is het altijd full house.
Waar? 230 Fifth Rooftop Bar, 230 5th Ave

Wat zijn jouw favoriete rooftop bars in New York?

Heb je het idee dat deze lijst niet compleet is? Klopt helemaal! Binnenkort tip ik je over de rooftops in Downtown Manhattan en Brooklyn.

Het uitzicht vanaf een rooftop bar is, op je drankje na, helemaal gratis terwijl het niet onder doet aan die van Empire State Building of Top of the Rock. En dan heb ik het nog niet eens over de unieke sfeer! Win, win, win dus. Een extra budget-tip: ga tijdens happy hour!

Reis je voor het eerst naar New York? Bekijk dan snel naar mijn tips in alle wijken in Manhattan. Hier ontdek je meteen de hidden gems buiten de gebaande paden, waar het pas écht leuk wordt! Deze praktische tips, over vervoer en verblijf, helpen je, letterlijk en figuurlijk, verder op weg. Benieuwd welke apps handig zijn? Ik zet ze hier op een rij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *