The Edge in New York bezoeken? Alle info op een rij

The Edge

The Edge, op de 100e verdieping van Hudson Yards, is één van de nieuwste observatiedeks in New York City. Met een glazen vloer, glazen muren én champagnebar staat het hoogste outdoor uitkijkpunt in de VS garant voor een one of a kind beleving. Zo heb je New York nog niet ervaren bij de andere observatiedeks! Lees hier alle praktische info voor je bezoek aan The Edge en hoe je tickets koopt.

The Edge: skyhigh genieten van een unieke ervaring

Het bezoeken van The Edge, ook bekend als Hudson Yards Observation Deck, is een letterlijke highlight tijdens je New York citytrip. Door de glazen, schuine wanden en vloeren voelt het hier alsof je door de lucht loopt! Plus: de wind door je haren geeft het échte vrije gevoel. Ook voor foto’s van de iconische skyline is The Edge dé plek waar je wilt zijn. Maar hoe je het ook probeert, op een foto wordt het nooit zo magisch als in real life.

Hoe hoog is The Edge in New York? 

De lift brengt je in a New York minute (52 seconde om precies te zijn) naar de 100e verdieping van Hudson Yards. Vanaf het driehoekige uitkijkpunt geniet je, op 345 meter hoogte, van het uitzicht over de metropool. Waanzinnig mooi en verrassend, vanuit deze hoek heb je New York City nog niet eerder gezien!

Het mooiste deel van Midtown Manhattan ligt vlak voor je: de Empire State Building, Madison Square Garden en Central Park. Maar ook de enorme urban jungle aan wolkenkrabbers in Downtown Manhattan, het Vrijheidsbeeld, Brooklyn en een deel van New Jersey zijn te bewonderen. All of NYC in one! De meest waanzinnige zonsondergangen zijn hier ook geen uitzondering.


Durf jij de #GlassFloorChallenge aan?

Wat een bezoek aan The Edge nog meer zo spectaculair maakt? Een deel van het platform heeft een vloer van glas! Voor wie durft: loop over deze glazen vloer en geniet van de New York rush, zo’n 300 meter onder je. Ga op de glazen panelen staan, zitten of liggen en indrukwekkende foto’s zijn gegarandeerd.

The Edge© Edge NYC

Meer dan alleen spectaculaire uitzichten!

The Edge maakt je top of the world ervaring compleet. De champagnebar zorgt ervoor dat je de skyline van New York op een extra bijzondere manier beleeft. Geniet op de 100e etage van een heerlijke (ietwat overpriced) cocktail of een glas champagne. Tijdens de piekuren opent ook de champagnebar op het platform en de 102e etage.

Of stap even weg van de drukte en geniet, vanaf de Skyline Seats, van een nog beter én hoger uitzicht over de adembenemende skyline. Trakteer jezelf op een glas champagne en proost op het goede leven in New York City!

Sky is not the limit! Ben je een échte thrill seeker? Dan mag je City Climb niet missen. Only in New York: bij deze ultieme ervaring hang je over de rand van het hoogste punt. Absoluut uniek om zonder vaste grond onder je voeten van het uitzicht te genieten!

Uiteraard is bij The Edge ook aan de innerlijke mens gedacht. Op de 101ste verdieping kan je bij Restaurant Peak terecht voor luxe eten en drinken. Reserveren is een must.

The Edge© Edge NYC

Plan je bezoek aan The Edge & de beste tijd

The Edge is het hele jaar geopend, van 10AM tot 10PM. De laatste mogelijkheid om naar boven te gaan, is 50 minuten voor sluiting. City Climb is open van 9:45AM tot 4:45PM.

Als je de wilt genieten van het uitkijkpunt maar de menigte wilt ontwijken, is de vroege ochtend of na zonsondergang het beste moment. Plan je bezoek op een doordeweekse dag, buiten de piekuren en het hoogseizoen.

Gemiddeld duurt een bezoek ongeveer een uur. Dit is zonder City Climb of een bezoek aan de champagnebar. Je kunt zo lang blijven als je wilt, daarom adviseer ik altijd om vlak voor golden hour te gaan, zodat je de stad van dag in nacht ziet veranderen. Een magisch moment!


Tickets kopen voor The Edge & hoe te bereiken

Koop je ticket(s) online op de website van The Edge, zodat je niet in de rij hoeft te wachten. Je hebt de keuze uit 2 verschillende tickets: 

 • General admission – bij deze tickets reserveer je voor een vast tijdslot op een bepaalde datum
  Volwassenen $36
  Kinderen (6-12 jaar) $31
  Senioren (+62 jaar) $34
 • Flex Pass – op je gekozen datum kan je elk tijdstip gaan
  Volwassenen $54
  Kinderen (6-12 jaar) $49
  Senioren (+62 jaar) $52

Let op: sunset tickets zijn gewild en daarom snel uitverkocht!

Kinderen tot 5 jaar mogen, onder begeleiding van een volwassene, gratis mee. De kosten voor City Climb zijn $185,-

Budget tip: boek je ticket(s) online. Zo bespaar je $2 per ticket. Met de New York City Pass of Go City Explorer Pass bespaar je ook op je bezoek aan The Edge én andere attracties.

Het observatiedek bevindt zich op de 100ste verdieping van 30 Hudson Yards, tegenover de Vessel. De ingang is te vinden op de 4e etage, bij ´Shops & Restaurants’.

Hoe reis je naar The Edge?

 • Te voet
  The Edge is gelegen ten westen van Midtown Manhattan. Vanaf Times Square is het zo’n 30 minuten lopen
 • Metro
  Neem metrolijn 7 naar 34 St – Hudson Yards. Vanaf hier loop je in ongeveer 10 minuten naar het observatiedek

Heb jij The Edge al bezocht?

Wat is jouw mooiste herinnering van je bezoek aan dit uitkijkpunt? Ben je zo onder de indruk van het uitzicht en wil je ook een ander observatiedek bezoeken? Ik bezocht alle skyscrapers en deel hier mijn mening én praktische info. Budget tip: op je drankje na geniet je ook in een rooftop bar gratis van een verbluffend uitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *