Herfst in New York: Top 10 activiteiten

herfst in New York

Weg met de herfstblues – vier de herfst in New York City! Het najaar is één van de beste periodes voor een citytrip in deze wereldstad. Want het is minder druk, de temperatuur is -meestal- nog aangenaam en New York transformeert in de meest magische herfstkleuren. Ik vroeg New Yorkers naar tips voor de leukste dingen in dit seizoen. Hier is een lijst met 10 geweldige activiteiten, tijdens de herfst in New York.

Herfst in New York – 10x must-do’s

1. Beleef Central Park in volle herfst-glorie

De frisse geur van het najaar, dwarrelende bladen, herfstlicht dat door de bomen schijnt… Waar in NYC kan je deze charme van de herfst het beste ervaren? Uiteraard staat Central Park met stip op nummer 1. Want wanneer je op een zonnige herfstdag door Central Park struint, heb je het gevoel dat je in een levend schilderij bent beland. Alle uitbundige kleuren van de bladeren zorgen voor een magische vibe. Local tip: de meest mooie herfstkleuren zijn vanaf half november te bewonderen.

2. Catch a game

Eigenlijk mag je New York niet verlaten, voor je een NFL-game hebt bijgewoond. Want de sfeer tijdens een sportwedstrijd in New York is echt one of a kind. Ook als je geen fanatiek football-liefhebber bent! Het football seizoen loopt van september tot december. Is basketbal meer jouw ding? De New York Knicks en Brooklyn Nets starten het seizoen in oktober. Pluspunt is dat je in het stadion lekker warm binnen zit.


3. Vier de herfst in de Big Apple – go apple picking

Wist jij dat de appel hét fruit van de staat New York is? Geniet daarom van een echte local experience: appels plukken. Net buiten de stad vind je veel appelboomgaarden en boerderijen om een voorraad appels in te slaan. Local tip: ga naar Apple Ridge Orchards, Greig Farm or Breezy Hill Orchard. Maak je bezoek aan een boomgaard compleet en geniet na met verse apple cider donuts!

4. Sweet taste of fall

Het is geen herfst tot je geniet van je eerste pumpkin spice latte. Maar New York zou New York niet zijn, als je keuze hebt uit héél veel meer fall treats. Een kleine greep uit alle (zoete) lekkernijen, typisch voor pumpkin-everything-season: 

 • Pumpkindoodle – City Cakes
 • Apple Cider Donut Truffles – Milk Bar
 • Pumpkin Spice Espresso Martini – Art Bar
 • Caramel Apple Cruller – Daily Provisions
 • Pumpkin Croissant – Lafayette
 • Pumpkin Spice Pudding – Magnolia Bakery

5. Brooklyn Botanical Garden: groot, groen museum

Op zoek naar een leuke activiteit om de drukte van Manhattan even te ontsnappen? Dan is het paradijselijke Brooklyn Botanical Garden een must-go. Naast een oase van 50 (!) tuinen in prachtige herfstkleuren, geniet je vanaf 17 november van Lightscape. Klik hier voor de data en tickets voor deze light show.


6. Spooky season is here – happy Halloween!

New York is de juiste stad om een angstaanjagend leuke Halloween te beleven. Vanaf eind september zie je al de meest over-the-top versierde woningen en etalages. 31 oktober is dé dag: dress to impress en meng je onder de New Yorkers voor spooky Halloween-activiteiten. Village Halloween Parade, Jack-o’Lantern Tour op Coney Island of Halloween House in Oculus, om er maar een paar te noemen.

7. Hartje Manhattan schaatsen

Schaatsen zit Dutchies in het bloed! Vanaf 21 oktober kunnen schaatsliefhebbers hun hart ophalen bij The Rink, in Rockefeller Center. Met of zonder Christmas Tree (deze er is vanaf 29 november) is dit misschien wel de meest iconische ijsbaan van New York. Het uitzicht is fan-tas-tisch.

8. De grootste en mooiste marathon éver!

Elke eerste zondag van november staat in het teken van de New York City Marathon. Het is de droom van iedere marathonloper om hier aan de start te staan. Maar ook voor het publiek is dit event een onvergetelijke ervaring. Want welke marathon heeft 2 miljoen (!) toeschouwers? En niet alleen de marathon dag zelf is één groot feest, ook de dagen erna is het volop nagenieten.

herfst in New York
9. Cultuur hoppen in de tofste musea

Save it for a rainy day: bezoek een museum. New York heeft misschien wel de meest fascinerende musea van de wereld. Handig weetje: veel musea zijn één dag per week gratis te bezoeken en sommige werken met het zogenaamde suggested admission-systeem. Oftewel, pay what you wish. Geloof me, dit wil je, want New York is al duur genoeg. Voor je planning:

 • MoMa (Museum of Modern Art): gratis op vrijdag, 4-8 PM
 • Whitney Museum: gratis op vrijdag, 7-9:30 PM
 • 9/11 Museum: gratis op dinsdag, 5-8 PM
 • Brooklyn Botanical Garden, gratis op dinsdag
 • Guggenheim Museum: gratis op zaterdag, 5:45 – 7:45 PM

Altijd gratis (pay what you wish):

 • Metropolitan Museum of Art
 • Brooklyn Museum
 • The Cloisters

Let op! Reserveer wel vooraf je ticket, via de website van het museum.

10. Thanksgiving: een dag vol tradities

Thanksgiving, de vierde donderdag van november, is officieel de start van de feestmaand. Deze dag start met de Thanksgiving Day Parade, een parade vol gigantische praalwagens, ballonnen en muziek. Geniet daarna van een traditioneel Thanksgiving-diner om deze typisch Amerikaanse traditie af te sluiten. En sta vooral ook even stil bij het dankbaar zijn voor alle mooie momenten die New York je geeft!

Heb jij weleens de herfst in New York gevierd? Welke tip zou je toevoegen aan deze lijst?

Hoewel het weer in het najaar vaak prima is, kunnen de weergoden van New York ook erg onvoorspelbaar zijn. Regent het tijdens jouw citytrip? No worries, want met deze tips is de regen ontwijken nergens zo leuk als in New York!

Bezoek je de Big Apple voor het eerst? Deze praktische tips & tricks helpen je voor meer duidelijkheid in alle voorbereidingen. Check daarna de tips, en hidden gems, per wijk in Manhattan en de 10 meest iconische food hotspots. Heb je vragen? Stuur me vooral een e-mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *