Alleen op vakantie naar New York? 5x voordelen

alleen op vakantie New York

Alleen op vakantie naar New York? YES! Denk niet dat je persé met gezelschap moet reizen om een onvergetelijke citytrip in New York te hebben. New York is zelfs perfect om solo te verkennen! Niemand zal je gek aankijken als je er alleen bent. En er zijn 24/7 eindeloos veel activiteiten om solo te ondernemen én anderen te ontmoeten. Mocht je nog niet overtuigd zijn, ontdek dan snel de voordelen van alleen op vakantie naar New York.

Alleen op vakantie naar New York: 5x redenen waarom

1. Alleen reizen = ultieme vrijheid

First things first: in New York hoef je je nooit te vervelen of alleen te voelen. New York heeft voor ieder wat wils maar solo kun je helemaal zelf je eigen plan trekken. Je dwaalt alleen door de wereldstad, kunt iedere dag een nieuw avontuur aangaan en geniet maximaal van alles wat spontaan op je pad komt. Dit zonder verantwoording af te leggen aan wie dan ook. Gewoon ontspannen me-timen. Heerlijk, toch?

2. Nieuwe herinneringen maken met nieuwe vrienden

‘There are no strangers in New York, just a bunch of friends you haven’t met yet.’ Laten we dit misverstand meteen uit de wereld helpen: solo reizen betekent niet dat je ook daadwerkelijk alleen bent. In The Big Apple zijn altijd veel solo-reizigers. En it’s a fact: je maakt veel sneller contact met anderen als je zonder gezelschap bent. Dit geldt zeker in Amerika waar men, naar mijn mening, veel opener en vriendelijker is dan in Nederland.

  • Di-tip: Waar in NYC ontmoet je andere mensen? Huur een kamer bij een local of verblijf in een hostel met andere reizigers. Claim een plekje aan de bar voor lunch of diner. Geniet van een free walking tour. Spreek iemand aan om een foto te maken of de weg te vragen. Bezoek een museum. Enne, zet je dating app aan. De mogelijkheden zijn eindeloos!                                                                                                                                                                                                        
    alleen op vakantie in New York

3. Stap uit je comfort zone & go with that NYC-flow!

Wat zou het leven toch saai zijn als je niet soms uit je comfort zone stapt. En dit is precies waar NYC zich perfect voor leent. Want dit is de stad waar alles, maar dan ook echt álles, mogelijk is en waar je altijd nieuwe dingen kunt beleven. Geniet van je ultieme vrijheid alleen, laat je verrassen door de New York-flow en durf te gaan voor het onbekende. Want juist die spontane avonturen maken het éxtra leuk.

4. Alleen op vakantie in New York verbreed je horizon

Elke keer als ik naar New York reis, vergroot ik niet alleen letterlijk mijn wereld. Ook mijn gedachtewereld wordt een beetje groter. Door alle gesprekken met New Yorkers leer ik veel over hun stad, het dagelijkse leven en zoveel meer. Heel bijzonder, en leerzaam, om door deze indrukken ook anders naar Nederland te kijken.

5. Je leert jezelf beter kennen

Als solo-reiziger leer je je grenzen te verleggen. Er is alle tijd om goed naar jezelf te kijken, op een andere plek, buiten je comfort zone. Alleen reizen leidt vaak tot kennis over jezelf en nieuwe dromen. Dit is de reden waarom ik zo voor New York gevallen ben. Want mijn ‘Soul City’ heeft me niet alleen geleerd wie ik ben maar ook om mijn hart te volgen en mijn dromen waar te maken. Wie weet kan New York jou ook verrassen met een flinke dosis nieuwe inspiratie!

Kan je ook niet wachten om alleen op vakantie te gaan naar New York?

New York is calling! Ik heb het voorwerk al voor je gedaan, bereid je maar voor op een solo-avontuur om nooit te vergeten!

Voor je eerste bezoek aan de metropool heb ik handige praktische tips en gratis to do’s op een rij gezet. Ben je op zoek naar inspiratie voor niet-te-missen activiteiten en adresjes? Klik hier voor de hoogtepunten en hidden gems in verschillende wijken, genieten op grote hoogte in de leukste rooftop barshet beste observatieplatform en mijn tips voor de leukste parken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *