Dé perfecte 24 uur in New York

24 uur in New York

Vaak (dag) droom ik over mijn volgende bezoek aan de city of dreams. Oftewel New York, de stad waar ik truely, madly, deeply mijn hart aan heb verloren. Dromen mag altijd of beter gezegd, ik kan je aanraden altijd te blijven dromen. Want weet je wat het met dromen is? They do come true. Ben je benieuwd hoe mijn droom van de perfecte 24 uur in New York eruit ziet? Droom dan maar lekker mee!

Mijn tips voor de ideale 24 uur in New York

24 uur in New York

Ochtend: Williamsburg & East Village

De wekker zetten is niet nodig, want slaap is overrated in the city that never sleeps. In het oh zo fijne East Village sta ik vroeg naast mijn bed. In deze op en top New York-ish wijk vind je geen toeristendingen. Wel veel vintage winkeljes, sfeervolle koffiespots én de leukste adressen om (follow the NYC-hype) te brunchen. Wat voel ik me hier thuis! Ik pak een Citi Bike en al fietsend over de Williamsbridge ben in no time in Brooklyn. Williamsburg, om precies te zijn. Een parel buiten de grenzen van het drukke Manhattan. Vanaf Domino Park geniet ik langs de East River van het uitzicht over Manhattan’s skyline. Oh, how I love you! Dan is het tijd voor een serieus ontbijt. Five Leaves, randje Greenpoint, heeft de beste ricotta pancakes van New York. Misschien wel van de wereld, maar daar kan ik (nog) niet over oordelen. Met een volle buik struin ik wat boetiekjes af en spot ik op elke hoek van de straat de meest kleurrijke street art. Het is vooral de artistieke, ontspannen sfeer die Williamsburg zo uniek maakt. Lucky me, het is zaterdag dus ik maak een culinaire wereldreis op next level foodfestival Smorgasburg. De sfeer alleen al smaakt naar meer! Bij Café Colette drink ik in ’t zonnetje een mimosa voor ik terug naar East Village fiets. Ook hier gaat tussen 1st en 2nd Avenue de zoektocht naar vintage wannahaves door!

Middag: SoHo, Greenwich & Midtown

Via SoHo maak ik een fijne wandeling naar het charmante Greenwich. Onderweg bewonder ik nieuwe kunstwerken op de Bowery Wall, in Broome Street en natuurlijk op de Gucci Art Wall. De planning voor morgen is intussen gemaakt: naar hartenlust winkelen op Bleecker Street. Dan trakteer ik mezelf op een bagel van Black Seed óf cheesecake van Eileen’s Special Cheesecake. Of beide. De moeilijke keuzes in het leven! In het fijne Washington Square Park gun ik mezelf, met een koffie to go van Blue Bottle, even rust want ik ga flink wandelen. Bestemming 1: Flatiron Building. Dit gebouw heeft voor mij een bijzondere betekenis en ik kan hier nooit voorbij lopen zonder een heel speciaal gevoel. Hierna wandel ik, zigzaggend tussen alle toeristen door, via Fifth Avenue langs -niet te missen- Empire State Building om wat iconen af te vinken van mijn NYC-bucketlist. Ik verwonder me (opnieuw) bij de whisper gallery in Grand Central Station, ga langs het verborgen Paley Park en ik heb een cliché fotomomentje bij Robert Indiana’s LOVE en HOPE. Onderweg scoor ik mijn favoriete NYC-lunch: PB&C açai. Double the pleasure: ik geniet van deze bowl of goodness in mijn geliefde Bryant Park. Als je ergens wilt rusten hartje Midtown, laat het dan hier zijn. Ik neem een kijkje in de Public Library voordat ik me verwonder me over de schoonheid van het Petrossian gebouw. Waarom loopt iedereen hier zo gehaast voorbij, zonder omhoog te kijken? Dan loop ik naar Central Park, waar een snelle rendez-vous voor mij genoeg is. Je leest het hier ook: New York heeft zoveel fijnere parken!

24 uur in New York
Avond: Dumbo & Midtown

Mijn meest geliefde plek voor de ondergaande zon? Brooklyn Bridge Park, onder de gelijknamige brug in Dumbo. Genietend van the usual Sweetgreen-salade zie ik Manhattan van dag naar nacht veranderen. Priceless is een understatement voor de miljoenen flikkerende lichtjes die me tegemoet komen. Het afgelopen jaar heb ik dit uitzicht vaker bewonderd, maar het blijft een pinch me-momentje. Lopend over de Brooklyn Bridge werp ik een blik op Lady LibertyIk lach: ‘Aim high, dream big, you got this girl!’. Terug in mijn appartement trek ik een jurkje en hakken uit de kast. Because… New York baby! Onderweg naar Union Square maak ik een spontane stop bij Van Leeuwen. IJs waarvoor je met liefde in de rij gaat staan, ook al is het een half uur. Daarna loop ik binnen bij CVS waar ik, as usual, teveel uitgeef aan onzinnige dingen. De metro brengt me naar de mensenmassa op Times Square, aka the center of the world. Misschien is het wel punt 16 van mijn NYC-bucketlist waarom ik hier altijd met een glimlach van oor tot oor loop. Over die bucketlist: vanaf grote hoogte The Big Apple ervaren is een must. Bij rooftopbar The Press Lounge proost ik on top of the world met een Moscow Mule op het goede leven. En wat de avond verder brengt? Het is New York… alles is mogelijk en níks is te gek!

Hoe ziet jouw ideale 24 uur in New York eruit?

‘I know what I’m needin’, and I don’t want to waste more time. I’m in a New York state of mind.’ Aldus Billy Joel. Deze ideale 24 uur in New York is alleen realistisch als ook jij houdt van een hoog tempo. Want al loop je -zoals ik doe- de benen uit je lijf, in deze stad kom je standaard tijd tekort. De oplossing? Na je eerste bezoek aan NYC snel een volgende citytrip plannen. De stad hardlopend ontdekken is ook een optie natuurlijk.

Trouwens, enig idee hoeveel to do’s van de NYC-bucketlist je na deze 24 uur in New York af zou kunnen vinken? 16! Not bad, right? Talking about bucketlist: check ook hier die van Brooklyn.

2 Reacties

 1. AL
  Auteur
  6 november 2018 / 11:47

  I don’t understand your language but do understand your story, cool Di!
  When are you coming back? We miss you!

  • Diana
   Auteur
   11 november 2018 / 16:52

   Many thanks! I will be back, keep you posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *