NEW YORK: 6X de leukste to do’s IN EAST VILLAGE – deel I

East Village

Update 2024

Fact: in New York lijkt alles wel twee keer zo snel te gaan. Daarom zijn de wijken buiten het drukke Midtown vaak een verademing. Mijn favoriete omgeving om het échte NYC te ervaren is up & coming East Village. Houd jij zelf ook van een ontspannen, old skool sfeer? Laat je dan zeker onderdompelen in het zuidoosten van Manhattan. Lees je mee welke adresjes je niet mag missen? Spoiler alert: charmante straatjes, veel delicious eats en uitgebreide vintage shopsessies.

8X NIET TE MISSEN TIPS IN EAST VILLAGE – DEEL I

East Village
1. Fresh out the oven: bagels bij Tompkins Square Bagels

Wat is een New York-blog zonder bagels? Bij Tompkins Square Bagels start je je dag met een goede bodem én misschien wel de beste bagel van de stad. In ‘t weekend staan de bewoners van East Village, en ongetwijfeld ver daarbuiten, met liefde een uur in de rij voor een krokante, verse bagel. Tip: in het zonnetje in het gelijknamige park smaakt ‘ie nog lekkerder.  
Waar? Tompkins Square Bagels, 165 Avenue A


2. But first: mimosa!

Categorie wishlist: mimosa every day! En als je het doet, doe het dan bij San Marzano. Hier drink je, volgens intimi, de beste mimosa van de stad. Normaal geniet je van dit sparkling drankje bij je ontbijt, maar wat maakt het uit. Lesson learned: in New York kan alles, altijd, op ieder moment van de dag!
Waar? San Marzano, 117 2nd Avenue

East Village
3. Toffe street art

In East Village is het geen kunst om geweldige street art te ontdekken. Alle kunstwerken doen het prima op camera en al zeker in First Street Garden. Artiesten transformeren dit park tot een kleurrijke kunstgalerie in de buitenlucht als ze naar hartenlust werken aan de meest indrukwekkende muurschilderingen. Deze veranderen elke twee weken, dus neem gerust vaker een kijkje.
Waar? First Street Garden, 2nd Avenue en East Houston Street


4. Meer dan cafeïne bij Saltwater Coffee

In East Village is de coffee game strong. Mijn meest geliefde plek voor een fix koffie is het Australische Saltwater Coffee. Fijne mensen, check. En is de tumeric latte, matcha of black charcoal vanilla chai naast Instagram-proof ook lekker? Dubbel check. Extra leuk: scoor een plaats bij het raam voor een koffiedate met je laptop of gewoon om heerlijk mensen te kijken.
Waar? Saltwater Coffee, 345 E 12th Street

East Village

5. Stuyvesant: op en top sfeervol

De straten, pleinen en hoeken van East Village zijn meer dan charmant. Ik ben hier mijn hart verloren aan Stuyvesant Street, één van Manhattan’s oudste straten. Op de hoek met East 10th Street ligt Renwick Triangle, omringd door de mooiste panden. Als je geluk hebt, wordt er in deze klassieke straat net een film opgenomen, met jou als figurant.
Waar? Stuyvesant Street and E 10th Street

East Village
6. Alles oud is nieuw, en altijd in de mode

Als je ergens goed kunt vintage shoppen, is het wel in deze buurt met haar eigenzinnige funky/urban/edgy stijl. Vaak heb je hier het idee op een levende catwalk te wandelen! Rond 1st Avenue vindt je een verzameling aan winkels met vintage goodies. Mijn vaste adresjes: L Train Vintage, Cobblestones en Stock Vintage. Zelfs voor celebrities en designers is East Village favoriet om te shoppen, aldus insiders.
Waar? L Train Vintage, 204 1st Avenue
Cobblestones, 314 E 9th Street
Stock Vintage, 143 E 13th Street

7. Momofuku: Aziatisch eten – the good way

Als je gek bent op de Aziatische keuken is de populaire Momofoku Noodle Bar, onderdeel van de gelijknamige keten, precies waar je na een dag slenteren moet zijn. De inrichting is ‘low key Manhattan trendy’, oftewel samen eten aan lange tafels. Wel zo gezellig, al zeker in East Village. En het eten is buitengewoon lekker. Bao buns met shiitake, noodles en pear salades zijn maar een kleine greep van al het lekkers op de kaart.
Waar? Momofoku Noodle Bar, 171 1st Avenue


8. Mister Paradise: zo’n bar waar je de tijd vergeet

Je kan er natuurlijk niet omheen als je in New York bent: uitstekende cocktails drinken. In East Village drink je unusual cocktails bij Mister Paradise. Achter een prachtige bar mixen ze de meest lekkere varianten voor je. En ligt het aan mij, of worden ze steeds sterker naar mate het later wordt? 
Waar? Mister Paradise, 105 1st Avenue

Op zoek naar meer New York City tips?

East Village is voor mij de wijk met de meeste persoonlijkheid van New York. Heb ik je kunnen overtuigen hoe fantastisch deze buurt is? Hier lees je meer in het tweede deel van mijn tips. Heb jij een citytrip naar New York op de planning? Good for you! Voor je eerste bezoek aan de metropool heb de leukste wijken in Manhattan + tips én onmisbare praktische informatie voor je op een rij gezet om het voor jou makkelijker te maken. 

Je leest hier mijn aanraders in de Upper East Side,
Brooklyn en de  Lower East Side. Of ben je misschien benieuwd naar gratis activiteiten, de beste rooftop bars, de leukste to do’s als het regent of de ideale 24 uur in New York? Last best: hoeveel kan jij afstrepen van de Brooklyn bucketlist en de New York-bucketlist?

3 Reacties

 1. Sascha
  17 januari 2019 / 15:32

  Hi Leuke Blog -> ik ga deze tips zeker gebruiken wanneer in naar New York ga.

  • Diana
   Auteur
   24 februari 2019 / 13:56

   Wat leuk te lezen! Geniet van je tijd in NYC én natuurlijk van East Village!
   Binnenkort komt deel II live met nog meer tips in deze fijne wijk.
   Liefs, Di

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *