NEW YORK: 6X de leukste to do’s IN de EAST VILLAGE – deel II

de East Village

Update 2024

New York is notorious huge, maar in de East Village kun je nog het échte NYC ervaren, zoals de locals doen. Deze wijk, ten oosten van 3rd Avenue en Bowery en tussen 14th en Houston Street, staat synoniem voor sfeervol op zijn best. Dat betekent een overvloed aan leuke adresjes! Omdat ik mijn liefde voor de East Village niet makkelijk onder stoelen of banken steek, lees je hier het tweede deel van mijn tips. Op eigen risico, want de kans is groot dat ook jij verliefd wordt op deze wijk!

6X TOP TIPS IN DE EAST VILLAGE – DEEL II

de East Village
1.  Echte levensgenieters eten bij Veselka

Is het toeval dat ik gekozen heb voor een appartement naast Veselka? Who knows. De bekende Oekraïense diner serveert pierogi die ik zelf niet aan zag komen. Eet je deze goodness, dan waan je je echt even in Oost-Europa. Veselka is niet alleen 24/7 favoriet voor goed eten, ook is deze zaak op 2nd Avenue altijd overbevolkt met funky locals. Een uitstekende plek om leuk mensen te kijken!
Waar? Veselka, 144 2nd Avenue

de East Village
2. Phoeby, een vrouw naar mijn hart

Al wandelend door de East Village heb ik PhoebyNewYork, mijn Manhattan BFF, leren kennen. Phoeby, het alter ego van Libby Soettle, lijkt te genieten van het glamoureuze leven in NYC, maar niet zonder verleidingen, teleurstellingen in de liefde en allerlei andere ergernissen. Haar street art karakter met statements sieren veel muren, lantaarnpalen en brievenbussen. Het is mij nog niet gelukt om zonder een grote glimlach langs Phoeby te lopen. You go girl!

3. Vegan hotspot: Van Leeuwen ijs

De Nederlandse erfenis is ook nog goed zichtbaar in het straatbeeld van East Village. Love it! Dit geldt ook voor de oer-Hollandse naam ‘Van Leeuwen’. Het beste, hands on, vegan ijs van New York (en ongetwijfeld ver daarbuiten) eet je hier. Alles wat je bij Van Leeuwen proeft, smaakt naar meer. Ik ben er nog niet uit welke smaak de lekkerste is, Planet Earth of Peanut Butter Marshmallow Crunch. Een goed excuus om snel weer beide te proberen!
Waar? Van Leeuwen, 48 E 7th Street


4. Een unieke filmervaring in Village East Cinema

Er hangt iets in de lucht in de East Village dat het locals doet denken aan het authentieke New York. Zelf heb ik die ‘goede oude’ tijd natuurlijk niet meegemaakt, maar hopelijk is het te vergelijken met de retro vibe in Village East Cinema. Dit is by far de leukste bioscoop waar ik ooit geweest ben. Het is klein en rustig en tegelijkertijd geeft het je het gevoel in een Broadway theater te zijn beland. Het plafond is het vermelden waard, echt fan-tas-tisch mooi. Ook een aanrader voor op een regenachtige dag!
Waar? Village East Cinema, 181-189 2nd Avenue

5. Cheap eat: Vanessa’s dumplings

Als je beland bij deze aanrader, vraag je je misschien af of je wel op het juiste adres bent. Nou, dat ben je. Ook al is het buiten Chinatown. Vanessa is een bekende naam in New York als het om dumplings gaat. Deze zaak, vlakbij Union Square, is een uitkomst als je snel op zoek bent naar een smaakvolle ervaring die lief is voor je portemonnee. Naast dumplings is NYC ook lyrisch over de sesame pancakes.
Waar? Vanessa’s Dumpling House, 220 E 14th Street

de East Village

6. The spirit of East Village is alive and it’s rock ’n roll!

De omgeving rond 1st, 2nd en 3rd Avenue is de plek waar héél veel leuks samenkomt. Dat heb je door mijn enthousiasme ongetwijfeld meegekregen. Mijn laatste tip: neem uitgebreid de tijd om deze op en top New York-ish buurt op je eigen gemak te verkennen. Verlies jezelf tussen de charmante blokken van klassieke NYC-appartementen en brownstones en kijk je ogen uit. Verdwalen is nergens zo leuk!

Ontdek zelf de East Village!

It was Manhattan that flirted with me, but it was East Village that made me fall in love with New York. Het mag duidelijk zijn dat deze wijk om verschillende redenen heel bijzonder is. En het leuke is dat er nog zoveel meer te ontdekken is! Daarom neem ik je snel opnieuw weer mee naar East Village. 

Tot die tijd kan je inspiratie opdoen in deel I van mijn favoriete adressen in East Village. Op zoek naar meer NYC-tips? Lees dan ook mijn to do’s voor Brooklyn, Downtown en Midtown. Ook in de Lower East Side ontdek je meer off the beaten spots. Dat zie je in deel 1 en deel 2 van mijn meest favoriete adresjes.

Bezoek je New York voor het eerst? Dan weet ik zeker dat deze praktische tips én onmisbare NYC-apps je op weg helpen! En heb je mijn to go’s en hidden gems in alle wijken in Manhattan, tips voor gratis NYC-activiteitenhet beste uitzicht en dé ultieme NYC-bucketlist al gezien? Klaar met afstrepen? Check dan ook de Brooklyn bucketlist!

Wil je wat New York-energie kwijt? Ik heb mijn favoriete plekken om hard te lopen op een rij gezet. Is rustig wandelen meer jouw ding? Lees dan over de leukste parken in NYC.

Zijn er nog tips over New York die je graag zou willen lezen?

2 Reacties

 1. Lieve
  13 maart 2019 / 11:10

  Leuke blog! Ik krijg na het lezen van jouw tips echt heel veel zin om weer een ticket te boeken! Wat leuk trouwens, ik had nog niet eerder over Phoebe gehoord.

  • Diana
   Auteur
   13 maart 2019 / 14:26

   Dank je wel! IK zeg: snel boeken dat ticket en groet mijn BFF Phoebe namens mij 😉
   Liefs, Di

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *