Gezond eten in New York: 8x tips voor healthy hotspots

gezond eten in New York

Gezond eten in New York is een feestje! De Big Apple is tenslotte dé stad voor foodies. Naast alle fastfood en guilty pleasures barst het hier gelukkig ook van de adresjes waar je gezond en bovenal lekker kunt eten. Er lijkt dagelijks wel een nieuwe hotspot te openen en het is het lastig bij te houden welke écht je bezoek waard zijn. Ben je benieuwd naar de leukste plekken voor gezond eten in New York? I got you covered: ik neem je hier graag mee langs mijn favoriete healthy hotspots.

Gezond eten in New York – check snel deze 8 hotspots!

gezond eten in New York

1. Get juicy at Juice Generation

Hands up als je net als mij wakker gemaakt mag worden voor een verse juice. Juice Generation is waar je de beste juices, shots en smoothies van New York scoort. Althans, zo gaat het gerucht en zelf ben ik het hier 100% mee eens. Deze populaire keten is een uitkomst als op zoek bent naar een snelle maar verantwoorde energie boost. Een ontbijt met een açai bowl en gezonde smoothie bij Juice Generation is dé perfecte kickstart van je dag.

Juice Generation
Waar? Juice Generation heeft + 20 vestigingen in Manhattan en in Brooklyn

gezond eten in New York
2. The Butchers’s Daughter – dé healthy hotspot

Ontbijten of brunchen bij The Butcher’s Daughter is altijd een goed idee. Ironisch genoeg serveert The Butcher’s Daughter alleen vegetarische gerechten. De meeste gerechten zijn ook vegan en glutenvrij. Kokos-yoghurt parfait, porridges en salades zijn maar een kleine greep van al het lekkers. Wat kan ik zeggen? Naar mijn (bescheiden) mening is dit één van de beste plekken voor gezond eten in New York.

The Butcher’s Daughter
Waar? 19 Kenmare Street (Nolita)
581 Hudson Street (West Village)
271 Metropolitan Avenue (Williamsburg)

gezond eten in New York
3. Greens on the go bij sweetgreen

Zin in een flinke dosis greens? De naam verklapt het al: sweetgreen is een no brainer in de categorie salade bars. Deze keten is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van New York. Hier stel je on the spot je eigen favoriete salade of (warme) bowl samen. Alle ingrediënten komen van telers die duurzaam kweken, daarom is eten bij sweetgreen altijd een verantwoorde keuze.

sweetgreen
Waar? sweetgreen heeft + 25 vestigingen in Manhattan en in Williamsburg

4. 100% vegan bij Beatnic

Wil je toegeven aan je cravings voor fastfood, maar wel enigszins verantwoord? This way please! Bij Beatnic (voorheen By Chloe) zet je je tanden in allerlei plantbased gerechten. Denk aan vegan burgers, salades, mac & cheese en wraps. Niks fancy, maar deze hotspot is immens populair en terecht, want alles smaakt erg goed.

Beatnic
Waar? 240 Lafayette Street (Soho)
60 West 22nd Street (Midtown)
240 Lafayette Street (Soho)
1385 Broadway (Midtown)
171 N 3rd Street (Williamsburg)


5. Voor ieder wat wils bij Westville

Westville is je go to om te genieten van een gezonde maaltijd, in diner style. Op de kaart vind je héél veel groenten. Wat je hier zeker moet bestellen: kale salade met blue cheese, lettuce wraps en de market bowl. Of alle drie. De combinatie van de smaakvolle gerechten én de leuke sfeer maakt Westville een favorietje in de categorie gezond eten in New York.

Westville
Waar? 658 Driggs Avenue (Williamsburg)
173 Avenue A (East Village)
809 9th Avenue (Hells Kitchen)
110 Wall Street (Financial District)
81 Washington Street (Dumbo)
88 7th Avenue (Chelsea)
333 Hudson Street (Chelsea)

6. Cookshop – NYC brunch institute

Cookclub is een allday hotspot die is binnengestormd in mijn favorietenlijst. Mede omdat ze alleen maar gezonde farm-to-table gerechten van het seizoen op de kaart hebben. Het uitgebreide menu verandert dus regelmatig. Ik zou graag mijn aanraders met je willen delen, maar eerlijk is eerlijk, alles is even smaakvol en met zorg bereid. Van brunch tot diner én guilty pleasures. Yes, run – don’t walk naar Cookshop!

Cookshop
Waar? 156 10th Avenue (Chelsea)


7. Cha Cha Matcha, aka de hipste, groene hotspot

Cha Cha Matcha is zo’n tentje waar ik elke dag wel naartoe kan gaan. Matcha, het groene wonderpoeder, zit verwerkt in alles op de kaart, van taartjes tot softijs en allerlei drankjes. Aanrader: de heerlijke coconut matcha latte en een iets minder verantwoorde dough’ssant, oftewel een combinatie van een donut en croissant.

Cha Cha Matcha
Waar? 501 5th Avenue (Midtown)
922 Broadway (Midtown)
1158 Broadway (Midtown)
327 Lafayette Street (SoHo)

gezond eten in New York

8. Kobeyaki: sushi en méér 

In New York is de sushi eetcultuur still going strong. Je hoeft niet naar Chinatown voor de beste Japanse gerechten, zo bewijst Kobeyaki. Er staat heus nog meer op de kaart, maar bij Kobeyaki draait het om de fantastische sushi rolls. is. Ook niet te missen zijn de bowls met gegrilde groenten en buns. Mijn onderzoek heeft me niet teleurgesteld en dit adres zou ook zomaar jouw nieuwe lievelings kunnen worden!

Kobeyaki
Waar­? 110 W 40th Street

Gezond eten in New York: extra tips

Heb je zelf leuke plekjes voor gezond eten in New York ontdekt die ik absoluut moet uitproberen? Ben je benieuwd wat in NYC je nog meer moét proeven? Hier zet ik 10 iconische food hotspots op een rij.

Mocht je NYC-virgin zijn en ga je voor het eerst op citytrip in New York, dan help ik je graag op weg. Ik heb veel praktische tips voor je eerste bezoek aan New York op een rij gezet. Een must-read! Je leest alle highlights én hidden gems per wijk hier. En ben je benieuwd welke activiteiten (bijna) gratis zijn in de duurste stad ter wereld? Ontdek dan snel 30 gratis to do’s in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *