Eten in New York -10x dit moét je proeven

eten in New York
Eten in New York is fantastisch, want dit is dé stad voor foodies. Met smaken van over de hele wereld, kan je hier een culinaire wereldreis in één stad maken. Mijn lijst met favoriete adressen voor eten in New York wordt na ieder bezoek langer en langer. Maar deze 10 iconische hotspots mag je tijdens je citytrip in de Big Apple niet missen! Om het je nog makkelijker te maken, heb ik een Google Maps met alle adressen voor je. Graag gedaan!

Top 10 eten in New York – food hotspots in 2024


1. Clinton St. Baking Co. & Restaurant 

Met pancakes start je je dag gegarandeerd goed! En laten we eerlijk zijn, in New York smaken pancakes per definitie beter. Vind ik dan. Ben je op zoek naar de beste en meest fluffy pancakes in Manhattan? Dan is Clinton St. Baking Company een no brainer. Zelf bestel ik altijd de bestseller, blueberry pancakes, maar alle gerechten hier zien er fan-tas-tisch uit.
Waar? 4 Clinton Street (Lower East Side)
55 Water Street (Dumbo – Brooklyn)


2. Russ & Daughters

Dat een bagel een must is om te eten in New York, hoef ik je vast niet uit te leggen. Op elke hoek van de straat kun je verse bagels krijgen. Maar waar ga je heen voor de allerbeste? In de Lower East Side, vlakbij tip 1, vind je de originele vestiging van Russ & Daughters. Je moet ongetwijfeld in de rij wachten, maar dat is de moeite meer dan waard. De iconische lox bagels, met zalm en cream cheese, zijn tenslotte al meer dan 100 jaar een begrip in NYC en ver daarbuiten.
Waar? 179 E Houston Street (Lower East Side)
127 Orchard Street (Lower East Side)
504 W34th Street (Hudson Yards)
141 Flushing Ave (Brooklyn)

eten in New York

3. Lafayette

Follow the Tik Tok hype! Ook Lafayette is een fijne plek om je dag te beginnen. Onbekend is onbemind, maar wacht maar tot je de Suprême probeert! Deze treat is het beste te omschrijven als een croissant gevuld met allerlei smaken crème, in de vorm van een donut. Eigenlijk dé combinatie waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Tip: come early naar deze bakkerij zodat je niet wordt teleurgesteld.
Waar? 380 Lafayette Street (SoHo)


4. Prince Street Pizza

Zeg je pizza, dan zeg je New York. En zeg je New York, dan zeg je pizza. De stad is een ware pizzahemel! Echte liefhebbers hebben de naam Prince Street Pizza vast en zeker al op de radar staan. Want locals staan met liefde in de rij om te kunnen genieten van een slice Siciliaanse pie (= pizza in NYC slang). Goed idee: ga voor de Buzzy Broome Vodka, met verse vodka saus. Thank me later.
Waar? 27 Prince Street (NoLiTa)

eten in New York
5. Eileen’s Special Cheesecake

Cheesecake is mijn grootste guilty pleasure. Nog elke keer voel ik me intens gelukkig als ik bij Eileen’s Special Cheesecake binnenloop. Dit kleine zaakje doet haar naam eer aan, de cheesecake wordt al vele jaren naar speciaal familierecept gemaakt. Je hebt de keuze uit meer dan 25 (!) smaken. Groot voordeel is dat de cheesecakes, voor New York begrippen, vrij klein zijn. Je kunt dus gerust meerdere varianten proberen!
Waar? 17 Cleveland Place (NoLiTa)


6. Los Tacos No.1

Wie van mening is dat je buiten Mexico geen authentieke taco’s kunt eten, is nog niet bij Los Tacos No.1 geweest. Bij deze keten, onder locals bekend als ‘número uno’, heb je de keuze uit de meest smaakvolle taco’s en quasadilla’s. Wat je ook kiest, zorg dat je ruimte overhoudt voor de nachos met guacamole. Een must om te eten in New York!
Waar? meerdere locaties in Manhattan

eten in New York
7. Levain Bakery

Levain Bakery je go to als je benieuwd bent naar de beste cookies van New York. Wedden dat jij ook laaiend enthousiast wordt van de chocolate peanut butter of double chocolate chip variant? Of gewoon beide, I won’t judge. Fun fact is dat New Yorkers hun cookies graag eten met een flink glas melk. Local tip: Levain Bakery heeft intussen meerdere locaties, maar ga voor de originele bakkerij naar W74th Street in de Upper West Side.
Waar? 167 W74th Street (Upper West Side)
351 Amsterdam Avenue (Upper West Side)
1484 Third Avenue (Upper East Side)
2167 Frederick Douglas Boulevard (Harlem)
340 Lafayette Street (NoHo)
164 N. 4th Street (Brooklyn – Williamsburg)

eten in New York
8. Lexington Candy Shop

Bij Lexington Candy Shop lijkt de tijd stil te hebben gestaan. In deze lunchonette geniet je, anders dan de naam doet vermoeden, de hele dag van ontbijt en lunch. Maar wat deze NYC landmark in de Upper East Side écht uniek maakt, zijn de beroemde ‘soda fontains´. Wedden dat ook jij verrast bent als je hier zelf de authentieke Coca Cola (mét een scoop ijs) probeert?
Waar? 1226 Lexington Avenue (Upper East Side)

eten in New York
9. Magnolia Bakery 

In de lijst van iconische food hotspots in NYC kan en mag Magnolia Bakery niet ontbreken. Misschien herken je deze naam uit Sex and the City, de serie die de cupcakes van deze bakkerij beroemd hebben gemaakt. Maar locals weten de weg naar Magnolia Bakery vooral te vinden voor de hemels lekkere banana pudding. Dit dessert, bestaande uit vanille pudding, wafels en (uiteraard) banaan, is een absolute winnaar.
Waar? meerdere locaties in Manhattan

eten in New York
10. Katz’s Delicatessen

Je NYC citytrip is niet compleet zonder een bezoek aan Katz’s Delicatessen. Sinds 1888 is deze iconische hotspot hét voorbeeld van never change a winning concept. De rij bij Katz’s is altijd gigantisch en hetzelfde geldt voor de beroemde pastrami sandwiches. In alle eerlijkheid, ik houd niet van pastrami, maar Katz’s is een belevenis die je niet mag missen en die je van je NYC bucketlist af moet vinken.
Waar? Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street

Wat is jouw favoriete adresje om te eten in New York?

How can anyone not love NYC? Na het schrijven van deze tips, ben ik in staat om direct een ticket naar de Big Apple te boeken. Enkele reis, graag. Wat is jouw favoriete adresje om te eten in New York?

In ‘the city that never sleeps, but always eats’ barst het van de plekken waar je te buiten kunt gaan aan lekker eten, uit alle windstreken. Maar ook aan adresjes  met gezond eten is geen gebrek. Klik hier voor healthy hotspots. Ben je in het weekend in New York? Zet dan food festival Smorasburg in Williamsburg op je planning!

Wil je na al deze culinaire tips genieten van een cocktail? Zoek het hogerop en geniet in een rooftop bar van je drankje én een waanzinnig uitzicht. Proost op je avonturen in New York! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *