Grand Central Terminal: 8x de beste to do´s én geheimen

tips Grand Central Terminal
Grand Central Terminal doet zijn naam eer aan! Het is véél meer dan alleen een gigantisch treinstation. Helemaal niet gek dat dit het decor is voor veel films en series, want Grand Central is adembenemend mooi. Lees hier 8 ultieme must sees en must do’s. Plus de leukste, geheime tips in Grand Central Terminal. Zo ontdek je zelf waarom je deze parel in Midtown niet mag overslaan!

Grand Central Terminal in New York: 8 niet-te-missen tips 

1. Het hart van Grant Central Terminal 

Grand Central Terminal is een fantastische plek om de typische daily rush van New York te bewonderen. De balkons in de stationshal, oftewel Main Concourse, lijken hiervoor gemaakt te zijn. Daarnaast zijn de gouden kroonluchters, klassieke stationsklok en marmeren trappen ware eyecatchers. Maar het astronomische plafond is wat écht de show steelt. Staar omhoog en droom weg bij 2500 (!) sterren. Mooi detail overigens: de sterrenbeelden zijn in spiegelbeeld geschilderd. Per ongeluk of expres? Nobody knows.

2. Eat local: Grand Central Market 

Dagelijks lopen ruim 750.000 mensen door Grand Central. Het zijn misschien wel meer toeristen dan reizigers, maar dat is ook niet verrassend. Op de begane grond vind je Grand Central Market, waar lokale vendors onder andere ambachtelijk brood, fruit, groente en vis verkopen. Dit is een ideale plek voor een snelle lunch, take out style.

Grand Central Terminal
3. ’s Werelds grootste Tiffany Clock 

Heb je vol verbazing naar de gouden stationsklok gekeken? Er is méér! Wandel naar buiten, ter hoogte van 42nd Street en Park Avenue. Kijk hier omhoog voor dé wereldberoemde, glazen Tiffany klok, met een diameter van bijna 4 meter. De waarde van de klok wordt geschat op meer dan 20 miljoen dollar. Fun fact is dat deze, en alle andere klokken in Grand Central, exact één minuut voor lopen. Zo hebben alle passagiers 60 seconde extra om hun trein te halen. Ben je benieuwd wat er binnen nét onder deze klok te vinden is? Lees dan snel verder.

4. Dining concourse 

‘New York, the city that never sleeps, but always eats’. Ook naast de Market heeft Grand Central food-wise voor ieder moment van de dag veel te bieden. In de Lower Level Dining Concourse kun je met 20 eetgelegenheden alle kanten op: koffie, lunch, zoete snacks, diner of een glas wijn. If you crave it, you’ll find it.

Grand Central Terminal

5. Klaar voor een verrassing? Ga naar de Whispering Gallery 

Ik gids je graag buiten de gebaande paden. Sla daarom de Whispering Gallery niet over! Loop richting de Oyster Bar en kijk hier niet gek op wanneer je iemand in de hoek ziet fluisteren. De keramieken pilaren zorgen namelijk voor een uitzonderlijke akoestiek. Je zult verbaasd staan! Warning: pas wel op wat je fluistert, want het is luid en duidelijk aan de overkant te horen.

6. Shop till you drop!

Op zoek naar een mooi cadeau, voor jezelf of voor iemand van het thuisfront? Laat je inspireren in de ruim 65 winkels in Grand Central Terminal. Je vind alles overzichtelijk bij elkaar, in de Lexington Passage. De Apple Store is gevestigd op een hele bijzondere locatie, het balkon van de stationshal.

Grand Central Terminal

7. Oesters en bubbels in de Oyster Bar 

Vanuit de Whispering Gallery loop je zo de beroemde Oyster Bar in. Dit is het meest oude restaurant van Grand Central, met een chique uitstraling. Op de menukaart: meer dan 30 soorten oesters, vis, zeevruchten en een oneindige lijst met wijnsoorten. De sfeer is heerlijk chill en het personeel zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

8. Sla een balletje op de verstopte tennisbaan

Grand Central Terminal zit vol verrassingen en geheimen. Het best bewaarde geheim van Grand Central is misschien wel dat je hier ook kunt tennissen. Nét onder de Tiffany Clock bevindt zich de Vanderbilt Tennis Club. Eerder was hier een indoor skibaan gevestigd! De tennisclub is voor iedereen toegankelijk, reserveren kan via deze website. Truth be told: er hangt wel een aardig prijskaartje aan.

Budget tip: wil je meer te weten komen over de historie en bijzonderheden van Grand Central Terminal? Dan is een self-guided audiotour een aanrader!

Ben jij al in Grand Central Terminal geweest? Wat is jouw favoriete plek?

Ben je benieuwd naar meer bijzondere plekken in Midtown die je gratis kunt bezoeken? Je vind hier een lijst met maar liefst 30 gratis activiteiten. Reis je voor het eerst naar de Big Apple? In deze blog heb ik héél veel tips per wijk voor je op een rij gezet. Mochten de weergoden in New York tijdens je citytrip minder goed gestemd zijn: geen paniek! Er is, ook op regenachtige dagen, van alles in New York te beleven. Check deze blog met leuke tips maar. Veel plezier met alle voorpret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *