New York: 7x doen in de Lower East Side – Deel II

Lower East Side
Update 2024

De Lower East Side is met stip favoriet als het gaat om off-the-beaten adresjes waar New Yorkers zelf graag komen. Hoe New Yorks wil je het hebben Want hier ervaar je het échte New York, waar alleen maar leuker wordt. Zo wordt je ongetwijfeld nóg een stukje verliefder op NYC! In dit tweede deel zet ik op een rij wat je niet mag missen in de LES. Wedden dat ook jij als een blok voor deze bruisende wijk valt?

7x niet te missen in de Lower East Side – deel II


1. Start bij Dudley’s je culinaire reis door de Lower East Side

Een fijn kenmerk van de Lower East Side: als één van de weinige wijken in Manhattan vindt je hier veel culinaire hoogstandjes die nog betaalbaar zijn. Na een kick off brunch bij Aussie-American Dudley’s kan je dag eigenlijk niet meer stuk. Heerlijk knus, een oneindige kaart én een fijne mensen-kijken-spot.
Waar? Dudley’s, 85 Orchard St.

Lower East Side
2. Adem historie in het Tenement Museum

Het Tenement Museum mag je niet te missen bij een bezoek aan deze multiculturele wijk. Verwacht geen standaard museum, maar een onderdompeling in het leven van immigranten in de 19e eeuw. Het verhaal wordt op een bijzondere manier verteld: door je mee te nemen in de appartementengebouwen (tenements) ervaar je hoe de voormalig LES-bewoners in deze melting pot leefden.
Waar? Tenement Museum, 103 Orchard St.

Lower East Side
3. Follow the NYC-croissant-hype

Croissant cravings? Op naar Supermoon Bakehouse! Deze hotspot maakt de lekkernij in de meest waanzinnige kleuren en smaken. Croissants all over: van een hartige croque monsieur tot een mierzoete variant met raspberry cheesecake. En naast de croissants zijn ook de cruffins (New York-ish voor croissant & muffin ineen) een aanrader. Plus: erg Insta-waardig. Dat absoluut.
Waar? Supermoon Bakehouse, 120 Rivington St.


4. Kleuren en geuren in de Essex Street Market

Nog een tip voor de innerlijke mens is de historische (en o zo gezellige) Essex Street Market. Ga langs bij de meest historische indoor markt van New York, die bestaat uit lokale verkopers met ieder hun eigen specialiteit. Op ieder moment van de dag kun je hier naar hartenlust eten en drinken. Een grootse klassieker, veelzijdig en zeker geen toeristische trekpleister.
Waar? Essex Street Market, 88 Essex St.


5. Eigenzinnige kunst snuiven

Met haar creatieve en artistieke sfeer is ook voor kunstenaren de Lower East Side de wijk waar het gebeurt. In de Richard Taittinger Gallery presenteren opkomende artiesten hun werk. Verwacht geen alledaagse kunst, wel moderne en kleurrijke pop art. Laat je verrassen!
Waar? Richard Taittinger Gallery, 154 Ludlow St.

Lower East Side
6. Clinton St. Baking Company: Lower East Side klassieker

Wie in de LES woont, kent Clinton Bakery. En wie dat niet doet, ook. Tussen het enorme menu aan American Classics heeft iedereen wel z’n eigen favoriet staan. Toch zijn de blueberry pancakes allemansvriend en dat is zeker niet onverdiend. Kleine sidenote is de enorme rij voor de deur voor dit altijd-goed adres. All worth it, though.
Waar? Clinton St. Baking Company, 4 Clinton St.

Lower East Side
7. Las’ Lap: the wildest on the block

Als je het ware gezicht van de LES wilt ervaren dan zit er nog maar één ding op: feesten met én als een local. Waar beter dan bij Las’ Lap? Een aanstekelijke vibe als in de Carribean en de aller-beste Moscow Mules van Manhattan. Dat is de formule, meer heb ik er niet over te zeggen. Ontdek de rest zelf maar.
Waar? Las’ Lap, 74 Orchard St.

Ben je al in de Lower East Side geweest?

Laat je het me weten als er een bijzondere hotspot mist? Want ik vind niks leuker dan het ontdekken van nieuwe plekken!

Je kon al eerder mijn favoriete adressen in de Lower East Side lezen. Moet ik nog een keer vertellen dat deze wijk hartstikke de place to be is? Vast niet. En anders heb je bij deze zeker begrepen dat het wel zo is.

De koning der stedentrips is voor velen naar New York. Deze stad wordt niet voor niets de hoofdstad van de wereld genoemd! Graag help ik je zodat je maximaal van NYC kan gaan genieten. Laat je inspireren met mijn tips voor de leukste wijken in Manhattan en mijn favoriete to go’s in het charmante (én onontdekte) East Village en Brooklyn. Vergeet niet om meteen af te vinken van de Brooklyn-bucketlist!

Reis je voor de eerste keer naar New York? Good for you! Lees dan snel deze praktische tips & tricks. Ontdek ook waar je het beste geniet van de beste rooftop bars, een waanzinnig uitzicht over Manhattan, tips voor een regenachtige dag, de leukste parken en -niet onbelangrijk- ik help je creditcard met ideeën voor gratis activiteiten. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *