8x de leukste parken in New York die je niet mag missen

parken in New York

In New York ontsnappen aan de alledaagse hectiek? Het is zelfs verrassend makkelijk om midden in alle drukte te ontspannen! Let’s see the facts: New York heeft meer dan 1700 parken. Say what? Je moet natuurlijk wel weten waar je deze kunt vinden. Hier help ik je met de leukste oases van rust in de concrete jungle. Ook deel ik een aantal ‘verborgen’ parken waar je geen toerist tegen zal komen. Je hebt het niet van mij, goed?

De mooiste parken in New York op een rij

1. Central Park

Wie kent het wereldberoemde Central Park niet? Deze enorme ‘achtertuin’ van Manhattan is altijd fijn voor een wandeling. En als ’t zonnetje schijnt is Sheep Meadow ideaal om te picknicken. Where to start?iconen van Central Park zijn Bethesda Fontein, The Lake en Belvedere Castle. Maar er is meer. Véél meer. The Reservoir is perfect om te gaan hardlopen met een uitzicht op het woud aan wolkenkrabbers. In all honesty: natuurlijk mag een bezoek aan Central Park niet ontbreken als je in NYC bent. Maar lees verder en ontdek zelf dat de minder grote parken nóg leuker zijn!

2. Riverside Park

De andere kant op, richting de rivier in The Upper West Side, ligt -jawel- het rustgevende Riverside park. Dit park is gewoon zo’n hele fijne omgeving om de drukte van de stad achter je te laten. Weer even over die rivier, deze zorgt voor prachtige uitzichten. De langgerekte promenade is met 6.5 kilometer (!) een mooie, groene route om van de ene naar de andere wijk te wandelen. Aanrader: eindig in Morningside Heights met een bezoek aan de prachtige Grant’s Tomb kathedraal.

parken in New York

3. Bryant Park

Ik zeg het nog een keer, en waarschijnlijk ook niet voor het laatst: sla Bryant Park niet over. Beloofd? Mijn personal favorite ligt op slenterafstand van Central Park, omringd door wolkenkrabbers. Bryant Park is een charmant parkje met een aanstekelijke vibe. In de zomer kijk je hier films in de open lucht of geniet je van een lesje yoga. In de winter wordt Bryant omgetoverd tot schaatsparadijs. En het hele jaar door geniet je hier, tussen de digital nomads, van je lunch terwijl je in de Reading Room een boek of krant leest. Ik heb heimwee!

4. Madison Square Park

Ook móet je naar Madison Square Park. Dit is een plek die keer op keer mijn hart weet te stelen en zonder twijfel ook die van jou. Eén van de redenen waarom ik rol ben op dit groene park is het waanzinnige uitzicht op Flatiron Building. Je hebt hier een park te pakken waar je makkelijk een paar uur kunt doorbrengen. Zoek een vrij stoeltje en zie de daily rush van New York aan je voorbij trekken.


5. Parken in New York: Washington Square Park

Weer een heel ander type park vindt je hartje Greenwich Village. Washington Square Park staat bekend om z’n iconische Arch. Maar wat deze populaire ontmoetingsplek zo uniek maakt is dat er altijd iets te doen of te zien is. Studenten, straatartiesten, toeristen en locals, iedereen komt hier samen. Uit alle hoeken van het park en rondom de grote fontein klinkt muziek. Met andere woorden: deze plek mag je tijdens je NYC-citytrip niet missen!

6. High Line Park

Not your average en redelijk onmisbaar in New York is de High Line, op de rand van Meatpacking District en Chelsea. Dit populaire park is gelegen op een oude spoorbaan, zo’n 9 meter boven de grond. Op de 2.3 kilometer lange promenade flaneer je tussen groene treinsporen, pakhuizen en hoge gebouwen. Vanaf de (lig) banken en terrassen geniet je van street art en verrassend mooie uitzichten op de Hudson River en de drukke straten van Manhattan.

parken in New York

7. Battery Park

In FiDi ontsnappen aan de speed-walking New Yorkers? Dan kan perfect in Battery Park. Aan de oever van de Hudson River, in het meest zuidelijke puntje van Manhattan, geniet je in alle rust van een niet-te-missen uitzicht op Lady Liberty en Ellis Island. Ook pak je hier de gratis ferry naar Staten Island. In de categorie geheime parels: SeaGlass Carousel. In het park staat deze sprookjesachtige carousel met glazen vissen en schelpen. Bijzonder!

8. Brooklyn Bridge Park

Last Best. Met hoofdletters. Onder de Brooklyn Bridge ervaar je in het gelijknamige park de meest indrukwekkende zonsondergang van de stad. Want de skyline van Manhattan, in all it’s charm, kan je het allerbeste hier aanschouwen. En het uitzicht als de dag in nacht veranderd.. zucht. A perfect ten. Dé plek in Brooklyn om even in gedachten te verzinken.

Extra tip: 3x geheime parken in New York

Worth naming: ga ook op zoek naar de verborgen schatten Paley Park, het parkje bij McGraw Hill Building en Greenacre Park. Alle drie kleine oases verstopt in hartje Midtown en tegelijkertijd ver weg van alle daily buzz!

New York explodeert van de energie. Daarom is het verrassend dat deze metropool, met alle parken, veel groener is dan je denkt. Wat is jouw favoriete park om in alle hectiek te genieten van een rustmomentje?

Reis je voor het eerst naar de Big Apple? Bekijk dan de highlights en hidden gem’s per wijk in Manhattan. Wat je in Brooklyn niet mag missen, ontdek je hier

Kijk verder voor tips over vervoer en verblijf in New York, op grote hoogte genieten van het beste uitkijkpuntgratis to do’s en tips voor op een regenachtige dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *