The Beam – Top Of The Rock: nieuwe attractie in New York

The Beam
Heb jij al van The Beam gehoord? In New York een observatiedek bezoeken is een absolute must. Top of the Rock is voor velen, waaronder ikzelf, favoriet. Hier is het next level genieten van het waanzinnige uitzicht over de Big Apple. En… voor wie durft: je kunt hier nu ook boven de stad zweven. Yeah, dat lees je goed! De nieuwste attractie, The Beam, brengt je Top of the Rock ervaring naar nieuwe hoogten. Is The Beam een bezoek waard? Mijn ervaring en praktische info lees je hier.

Sky is the limit! Alles wat je over The Beam moet weten

The Beam
Je herkent het vast, de iconische foto met 11 lunchende arbeiders, zittend op een stalen balk boven New York City. Dit fantastische beeld, Lunch atop a Skyscraper, is in 1932 gemaakt tijdens de bouw van Rockefeller Center. Met The Beam, de nieuwst attractie van Top of the Rock, heb je nu de unieke kans om in de voetstappen van deze waaghalzen te treden!

Over je bezoek aan The Beam

The Beam
De entreetickets voor observatiedek Top of the Rock kun je het makkelijkste online kopen. Voor $25 extra scoor je een ticket voor The Beam. Dit is dus bovenop de reguliere toegangsprijs voor Top of the Rock.

Je vindt de nieuwe attractie op de 69e etage van het observatiedek. Hier zijn kluisjes om je tas of andere spullen op te bergen. Ook je telefoon en camera. Foto’s of video’s maken van deze unieke ervaring is dus niet mogelijk. Jammer! En mocht je je afvragen of deze attractie veilig is? Absoluut. Voor je op de stalen balk boven de stad wordt gehesen, krijg je een gordel om.

Hold on tight! Met The Beam heb je New York City letterlijk onder je voeten. Je bungelt met je benen, voel de adrenaline door je aderen stromen en het allerbelangrijkste: je geniet van het fenomenale uitzicht op de noordkant, met onder andere Central Park, de urban jungle aan wolkenkrabbers in de Upper West Side, Upper East Side, Queens en Brooklyn. Na afloop kun je, via een unieke code, gratis jouw foto downloaden. Met dit digitale aandenken neem je de herinneringen aan dit avontuur mee naar huis!

Golden hour is het beste tijdstip om The Beam te bezoeken. Dan geniet je extra van The City in de meest prachtige oranje, gouden kleuren. Als je ’s avonds gaat, is Central Park een groot, zwart gat.

Doen of niet doen?

The Beam
Is deze nieuwe attractie, naar mijn mening, de extra $25 waard? Ai.. of je The Beam wel of niet moet bezoeken, mag je uiteraard helemaal zelf beslissen. Laat ik het zo zeggen, ik vond het niet echt de moeite waard. Ja, het is bijzonder om New York City vanuit een nieuw perspectief te zien en om de iconische foto te repliceren. Maar de 90 seconden vliegen voorbij en het uitzicht verschilt niet met dat van de 70e verdieping van Top of the Rock. Dit zit inbegrepen in het reguliere ticket, je kunt hier zolang blijven als je wilt én foto’s en video’s maken. De volgende keer geef ik die 25 dollar zelf liever uit aan thee, of een cocktail, om op te warmen op het soms koude en winderige Top of the Rock.

Waar? 30 Rockefeller Center
Prijs: vanaf $40 per regulier ticket voor Top of the Rock + $25 voor The Beam

The Beam en méér om van grote hoogte te genieten?

Heb jij The Beam al bezocht? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Ben je ook benieuwd naar andere observatiedeks in New York? Zelf bezocht ik ze allemaal, zodat ik mijn persoonlijke ervaringen in dit artikel met je kan delen. Wil je na afloop wat bezienswaardigheden bewonderen die je vanaf grote hoogte hebt kunnen zien? Je ontdekt hier 30 gratis activiteiten in New York. Ja, dat lees je goed! Er zijn genoeg to do’s die fijn zijn voor je portemonnee. Met deze budget tips wordt je NYC-citytrip ongetwijfeld nóg leuker! Krijg je maar geen genoeg van alle mooie uitzichten? Ga dan het dak op! Je ontdekt hier mijn favoriete rooftop bars in Manhattan om te genieten van het uitzicht, de vibe én uiteraard de cocktails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *