8x geheime New York tips die elke toerist moet weten

geheime New York tips

New York City is one of a kind. Of het nu de eerste keer is dat je de stad bezoekt, of de tiende: natuurlijk wil je maximaal genieten van alles wat The Big Apple te bieden heeft. Er zijn wat insider tips & tricks die je citytrip in New York extra leuk en makkelijk kunnen maken. I got you covered en zet 8 geheime New York tips voor je op een rij.

Ontdek de geheime New York tips voor je citytrip

  • Om het Vrijheidsbeeld kan -en wil- je niet heen als je in New York bent. De tip die ik iedereen geef: vergeet de dure tours die je naar Liberty Island brengen. Er is een leuk(er) alternatief die ook nog eens gratis is, namelijk de Staten Island Ferry, die 24/7 vaart tussen Lower Manhattan en Staten Island. Claim wel een plek aan de rechterkant van de ferry. Zo kom je oog in oog met Lady Liberty.
  • Toegegeven: de volgende tip is niet geheim. Wel handig. Want veel toeristen weten (nog) niet dat je in de subway niet meer een los ticket hoeft te kopen. Het kan wel, maar met OMNY kan je nu ook, simpel en snel, contactloos betalen met je smartphone. Dat scheelt weer gedoe. Klik hier voor meer info.
  • Voor op je to do list: loop, hartje Midtown, onder een waterval door. Say what? Well.. Mc Graw-Hill Waterfall is zelfs zo verstopt dat veel locals deze bijzondere plek niet kennen. En dat op 5 minuten loopafstand van Times Square! Ontdek zelf maar waarom dit één van mijn favoriete hidden gems in Manhattan is.
  • Handig toch, die LinkNYC boxes die je overal updates geven over het weer en nieuws. Maar wist je ook dat je er (gratis) gebruik kunt maken van Wi-Fi? En.. er is meer. Je kunt hier Google Maps raadplegen, even je telefoon opladen en zelfs bellen naar nummers in de USA. So you know.

geheime New York tips

  • Een bezoek aan Times Square is natuurlijk een no brainer. Maar ben je al getuige geweest van het moment waarop alle neon-reclames plaats maken voor een unieke lichtshow? Ontdek vooral zelf waarom dit zo fantastisch is. Let op, alleen tussen 11:57 PM en midnight. Immers: New York slaapt nooit, toch?
  • New York al wandelend exploren als en mét een local? Ga voor de allerleukste optie die ook nog eens budget proof is. Met Free Tours by Foot gaan de tours verder dan alleen de toeristische highlights in Midtown. Mijn aanraders? Wandelen in LES en Harlem! De naam zegt het al, de tours zijn gratis, maar een fooi wordt wel gewaardeerd.
  • Mocht je NYC-virgin zijn: je hoeft geen belachelijke bedragen neer te tellen voor een museumbezoek. Sterker: de meeste musea in NYC zijn één dag per week gratis te bezoeken en sommige werken met het zogenaamde suggested admission-systeem. Oftewel, pay what you wish. Reserveer wel vooraf je tickets, om teleurstellingen te voorkomen.
  • Bodega’s zijn een begrip in New York. En niet alleen vanwege de iconische katten! Zonde dat de meeste toeristen bodega’s links laten liggen. Want volgens veel New Yorkers (en daar ben ik het helemaal mee eens) moet je hier zijn voor een snelle BEC, candy en… whatever je nodig hebt. Want de bodega heeft het.

Kende jij deze geheime New York tips al?

Wil je meer inspiratie opdoen voor je citytrip in New York, dan ben je bij op deze website natuurlijk op de juiste plek. Hier verzamel ik meer budget tips in New York voor je. Reis je voor het eerst naar NYC en wil je praktische tips lezen? Klik dan hier. Of kijk naar de handige tips en highlights per wijk, voor je je NYC bucketlist voor Manhattan of Brooklyn maakt!

Wat zou jij hier willen lezen over New York? Alle suggesties en ideeën zijn welkom! Comment below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *