New York: 8x doen in de Lower East Side – Deel I

Lower East Side
De Lower East Side, LES voor intimi, is by far de leukste, meest sfeervolle en food-eske wijk van New York. Loop hier rond en je struikelt over de gezellige to go’s die bruisen van de energie. Mijn aanraders in de creatieve en alternatieve buurt deel ik hier met je. Disclaimer: na het lezen van deze lijst wil je nú naar deze favoriet in het Zuiden van Manhattan.

Lower East Side: 8x niet te missen – Deel I

Lower East Side
1. Bring it on: bagels & babka

Wie houdt van een stevig ontbijt (me, me, me!) mag bij Russ & Daughers in de rij aanschuiven. Gewoon plain zijn de bagels hier al fantastisch, maar niks dan lof voor de klassieke New York versie, belegd met roomkaas en lox (gerookte zalm). En zeg jij nee tegen de signature chocolade babka? Vast niet.
Waar? Russ & Daughters, 179E Houston Street


2. Art on the streets in de Lower East Side

De LES is misschien wel de meest rauwe wijk in Manhattan. Ook is het de plek waar je street-art hart sneller gaat kloppen. Op de enorme Houston Bowery Wall verschijnt om de paar maanden een nieuw kunstwerk. Artiesten als Haring, Banksy en Lakwena hebben de mural al voorzien van de meest bijzondere kunst.
Waar? Houston Bowery Wall, 76 East Houston Street

Lower East Side
3. I’ll take you to the candy shop

Op zoek naar een nostalgische, zoete ervaring? Ga dan naar Economy Candy, de leukste (snoep) winkel van de stad! Wat kan er zo bijzonder zijn aan een winkel met snoep? Deze zaak bestaat al sinds 1937 en heeft een hoog hebben-gehalte. Ontdek zelf maar lekker waarom. 
Waar? Economic Candy, 108 Rivington Street

Lower East Side
4. Food for the soul bij Sweet Chick

En toen ontdekte ik in de Lower East Side nog een stukje foodheaven. De naam Sweet Chick alleen al klinkt als een feestje en dat is het ook. Niet verder over nadenken, hier brunchen moét je gewoon doen. Niet te missen: chicken & waffles, shrimp & grits en biscuits & gravy. Ge-wel-dige cocktails ook. It was all a dream.
Waar? Sweet Chick, 178 Ludlow Street


6. Coffee o’clock

Deze website is natuurlijk het perfecte excuus om uitgebreid op zoek te gaan naar de beste koffiezaakjes. Bij Ludlow Coffee Suppy, de buren van Sweet Chick, weten ze precies hoe je met een hug in a mug extra gelukkig maken. Plus: de laid back-vibe is aanstekelijk. Hier voel je je snel een échte New York city girl. Daar maakt ondergetekende zich (graag) schuldig aan.
Waar? Ludlow Coffee Supply, 176 Ludlow Street

6. De zoetste verleiding van de Lower East Side

Op zoek naar een flinke dosis geluk? Ga naar Erin McKenna’s Bakery. It’s pretty much heaven. Op Broome Street komt de lucht van zoete cupcakes, cookies en donuts van de kleine bakkerij je al tegemoet. Erin McKenna, een ware baking queen, bewijst dat glutenvrije en vegan treats ook erg smaakvol kunnen zijn.
Waar? Erin McKenna’s Bakery NYC, 248 Broome Street


7. Katz’s Deli: the king van pastrami

ls er een deli die je niet mag missen, en ook echt niet kán missen, dan is het Katz’s wel. Katz’s Delicatessen is sinds 1888 een begrip in NYC en ver daarbuiten. Ja, er staat ongetwijfeld een rij waar je u tegen zegt, maar it’s all worth it. Of je nou gaat voor de belachelijk grote pastrami sandwich of de beroemde scene uit When Harry Met Sally: Katz’s is een klassieke must go om af te vinken van je NYC-bucketlist.
Waar? Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street


8. Mr. Purple: cocktails & purple skies

I found myself a new favorite mister! Zijn naam is Purple. De rooftop van Hotel Indigo heeft een easygoing sfeer en de locatie, hartje Lower East Side, is wat je noemt spot-on. De plek om je avond uitstekend te starten!
Waar? Mr. Purple (Hotel Indigo), 180 Orchard St – 15th floor

Na mijn liefdesbetuigingen voor East Village wist ik niet ik een nieuwe NYC-crush te pakken zou krijgen. Maar de Lower East Side staat synoniem voor de neighborhood waar een energie van uitgaat die aanstekelijk werkt. Dat lees je ook in deel 2 van mijn favorieten in de LES

Ben je op zoek naar meer inspiratie buiten de gebaande paden? Check dan deel 1 en deel 2 van mijn aanraders voor East Village. Als je benieuwd ben naar Brooklyn, klik je hier voor de to go’s die je niet mag missen en de BK-bucketlist. En ook heb ik alle toffe tips voor de Upper East Side voor je op een rij gezet.

Met deze tips voor regenachtige dagen zal jouw citytrip zeker niet in het water te vallen. Het is tenslotte New York! Of lees je liever over de leukste parken, het beste uitkijkpunt, gratis activiteiten of mijn tips voor hardlopen in NYC? De keuze is aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *