New York ervaren als local doe je zo! 10x New York local tips

New York local tips
Heb je binnenkort een citytrip naar NYC gepland? Go local en beleef de stad eens als een échte New Yorker! Om het makkelijk voor je te maken, help ik je met 10 New York local tips. Zo ontdek je wat New Yorkers graag zelf doen en waar ze veel komen. Disclaimer: dikke kans dat je na het lezen van deze lijst meteen naar New York wilt!

10x New York local tips – dit wil je zien en doen

1. Niet te missen: bezoek een museum

New Yorkers houden van een museumbezoek! Local favorites zijn het Museum of Modern Art (MoMa), Guggenheim en American Museum of National History. De meer verbogen museale schatten zijn er voor je tweede, derde of tiende citytrip. Budget tip: veel musea zijn bepaalde dagen gratis, of met pay-what-you-wish, te bezoeken. De kosten die je zo bespaart, komen goed uit voor de volgende tip.

2. Shop till you drop!

SoHo en NoLita zijn favoriet onder het New Yorkse modevolk. In deze wijken gaat je modehart vanzelf sneller kloppen door de vele Manhattan-chic boetiekjes. Als vintage meer je ding is, dan zijn de flea markets en thrift shops in Williamsburg of East Village waar je wilt zijn. Succes gegarandeerd dat je hier een vintage parel op de kop tikt.

3. Let there be brunch

Van al dat winkelen, krijg je natuurlijk trek. En in New York is de keuze voor brunch hotspots reuze. Want niemand neemt hun (boozy) brunch zo serieus als New Yorkers. Lekker, op alle fronten, is een bottomless brunch. Proost met een Mimosa, Bellini of Bloody Mary op het goede leven in NYC. 

4. Lekker lachen in een comedy club

Een citytrip in New York is niet compleet zonder een live show. En in deze metropool is er zoveel meer dan alleen Broadway! Een comedy club is de beste plek om iets te proeven van het gevoel voor humor van New Yorkers. Die is, net als het aanbod van comedy clubs, rijk. Een echte local experience.

5. Bezoek een lokale markt

De markt is ook een plek waar New Yorkers graag komen. Volgens kenners en locals is Union Square Greenmarket de allerleukste markt. Hier vind je tot wel 140 (!) kraampjes waar boeren, bakkers en vissers hun producten verkopen. Ga eens langs, elke ma-wo-vrij en zaterdag op Union Square, en oordeel zelf. Kom wel met een lege maag zodat je maximaal van alle tastings kan genieten.


6. Ga naar food heaven Smorgasburg

Smorgasburg overslaan als je in New York bent, zou best wel zonde zijn. Voor foodies is deze plek een droom die uitkomt. Je smaakpupillen staan meteen open als je dit food festival binnen stapt. Wat kan je verwachten? Meer dan honderd kramen met unieke food combinaties, die je vast nooit eerder hebt geproefd. Want op Smorgasburg worden de échte food trends geboren! Klik hier voor de locaties.

7. Catch a game!

Veel Amerikanen bezoeken graag, gezellig met vrienden of familie, een sportevenement. En eigenlijk mag je New York ook niet verlaten, voor je dit zelf hebt meegemaakt. De sfeer tijdens een sportwedstrijd in New York is echt one of a kind. Zelfs als je geen liefhebber bent van basketbal, honkbal of ijshockey.

8. Enjoy a taste of New York.. go picknick

Een vriendin uit New York vertelde me: ‘De start van de zomer is wanneer New Yorkers met hun picknickmand in het park neerstrijken’. Very true! Een picknick is een must-do om je op een warme dag te omringen door New Yorkers. Geniet in één van de vele parken, in een oase van rust, middenin de concrete jungle. Local tips: ga naar Astoria Park, Governors Island of Carl Schurz Park.

9. Rockaway Beach: a day of fun in the sun!

We blijven nog even in zonnige sferen. Het blijft lastig om een favoriet te benoemen in een stad met belachelijk veel favorieten. Maar toch, in New York moet Rockaway Beach tijdens de zomermaanden in de top 3. Hier moet je wezen als je, tussen de locals, even op het strand wilt ontsnappen aan alle hectiek van Manhattan.

10. Top secret: speak easy!

Veel cocktails zijn niet voor niets in New York uitgevonden. De metropool heeft een hoop hidden gems met de beste cocktails, maar ga vooral op zoek (letterlijk) naar een speakeasy bar. Vrijwel iedere zichzelf respecterende New Yorker heeft wel een favoriet in deze categorie. Om een paar namen te noemen: PDT, Apotheke en Attaboy. Je hebt het niet van mij, goed?

Nog een extra tip. En misschien wel mijn favoriet, want wat is er leuker dan even niks doen en je mee te laten nemen in de film die New York heet? Neem plaats op een bankje in Washington Square Park, de trappen van The Public Library of aan een tafel op Herald Square en je kijkt je ogen uit. People-watching is misschien wel het leukste entertainment in New York!

Benieuwd naar meer New York local tips? 

Tips New York staat vol met de leukste New York local tips! Ontdek bijvoorbeeld hoe je de wijken East Village en Lower East Side ervaart, buiten de gebaande paden. En lees tips van New Yorkers voor in de zomer, winter en lente.

Mochten de weergoden minder goed gestemd zijn: geen paniek! Er is, ook op regenachtige dagen, van alles in New York te beleven. Check deze blog met leuke tips maar. Veel plezier met alle voorpret voor je citytrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *