Waar het beste hardlopen in New York? 8x tips

hardlopen in New York
New York geeft je energie als geen andere stad. Wil jij tijdens je citytrip werken aan je conditie zodat je deze adrenaline kwijt raakt? Er is geen leukere manier om NYC te ontdekken dan op je hardloopschoenen! Deze stad heeft veel fijne plekken om, tussen de fitte New Yorkers, te gaan rennen. Zo kun je meteen wat vakantie-calorieën verbranden. Win-win, dus. Ik heb de beste plekken om te hardlopen in New York op een rij gezet. Go! Go! Go!

De beste plekken om te hardlopen in New York

hardlopen in New York
1. Central Park – Midtown

First and foremost: het is onmogelijk om Central Park te missen als je in New York wilt hardlopen. Want hoe magisch is het om te rennen op de plek waar de grootste marathon ter wereld finisht? In deze enorme (lees: massive) ‘achtertuin van NYC’ vind je een speciale running track van 2.5 kilometer. Rondom The Reservoir loopt niemand je dus in de weg. Wel zo handig als je geniet van het fantastische uitzicht op het meer en de skyline! Energie over? Ren door naar de voorkant van het park en ontdek onderweg de bekende hotspots.

hardlopen in New York

2. Hudson River – Upper West Side/ Lower East Side

De omgeving langs de Hudson River heeft alles wat je als runner wilt. Je kunt hier (letterlijk) alle kanten op voor een flinke run. In de Upper West Side ren je eindeloos in het Riverside Park, met een prachtig uitzicht op New Jersey. Ben je super fit? Loop dan vanaf Fort Washington Park, Riverside Park en Hudson River Greenway naar Hudson River Park. Heb je door de runners high energie over? Trek dan een sprintje naar Wall Street. Wedden dat je hier, tussen alle hustle and bustle, met een glimlach van oor tot oor loopt?

hardlopen in New York
3. East River Park – Lower East Side/East Village

Aan de andere kant van Manhattan, bij de Lower East Side en East Village, ren je naar hartenlust in East River Park. Hier voel je je tussen de fitte locals zonder twijfel een échte New Yorker. Omarm de energie die je krijgt van het uitzicht op Brooklyn, de Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge en Williamsburg Bridge. En ren vooral door in noordelijke richting tot je Empire State Building ziet opdoemen. Stunning!

4. Williamsburg Bridge – Brooklyn

Zelf zou ik me, hoe iconisch ook, niet wagen aan een run over de Brooklyn Bridge. Een leuk alternatief is de Williamsburg Bridge. Zonder gestoord te worden door toeristen, fietsers en auto’s bereik je de overkant. Je maakt een aardige klim en rent in 2.2 kilometer naar het meest trendy deel van Brooklyn. Williamsburg, uiteraard. Loop voor wat extra kilometers via Domino Park door de straten van dit fantastische stukje BK.

hardlopen in New York
5. Prospect Park – Brooklyn

Eerder verloor ik mijn runners hart in Williamsburg. Hoewel ik die wijk in Brooklyn nog steeds graag hardlopend ontdek, maak ik voor een rustiger rondje met liefde een omweg naar Prospect Park. Zeg maar het Central Park van Brooklyn, met oneindig veel paden en routes. Ideaal dus voor een flinke run. Plof daarna vooral ergens neer in het gras om bij te komen en na te genieten.

6. High Line Park – Chelsea

De High Line, een oude spoorbaan in Chelsea, is misschien wel de meest toffe plek om te gaan sightjoggen. Het park ligt 9 meter boven de grond en is dus ideaal om al rennend te ontdekken en intussen te genieten van de mooie uitzichten. Let op, dit kan alleen als je ’s ochtend vroeg (lees: 7AM) start. Met een klein beetje geluk hoef je de route van 2.3 kilometer dan alleen met een aantal andere fanatieke early birds te delen.


7. Gantry Plaza State Park – Queens

Is het de moeite waard om naar Long Island te reizen voor een run? No doubt! Want Gantry Plaza State park is een heerlijke plek om aan je conditie te werken. Het grootste voordeel? Het is hier nooit echt druk. Plus: you can’t, I repeat, you can’t beat the Manhattan view! Zoek na je run een bankje op en geniet langs de oever maximaal van het onwerkelijke uitzicht op Empire State Building en Rockefeller Center.

hardlopen in New York
8. Coney Island – Brooklyn

Last maar zeker niet least nog één keer een klassieker in Brooklyn. Want, of je meedoet aan een race of niet, lopen op de boulevard van het iconische Coney Island geeft je altijd een flinke boost energie. En dat terwijl je meteen even aan de rush van the concrete jungle ontsnapt.

Wat is jouw favoriete plek om te hardlopen in New York?

Run, baby, run! Twijfel jij nog of je je hardloopschoenen wel of niet mee moet nemen? Na deze tips vast niet meer want New York is een fantastische bestemming om hard te lopen. Houd je meer van wandelen? Ontdek dan de leukste parken in New York.

Of ben je op zoek naar to do’s voor na je workout? Look no further! Weinig tijd? Lees dan de NYC-bucketlist of de Brooklyn-bucketlist om snel te ontdekken wat je niet mag missen. Als je voor het eerst gaat citytrippen in New York helpen deze praktische tips je, letterlijk en figuurlijk, op pad. Vergeet ook niet de hoogtepunten en hidden gem’s in de wijken in Manhattan te checken!

En klik verder voor het antwoord op de vraag bij welk observatiedek je moet zijn voor het beste uitzicht van New York. Scheelt jou weer een hoop uitzoekwerk!

2 Reacties

 1. 9 oktober 2019 / 13:43

  Superrrr artikel, er zijn op zich wel enkele puntjes dat ik denk van daar had ook wel over verteld kunnen worden, voor de rest vind ik ‘m echt top.

  • Diana
   Auteur
   12 oktober 2019 / 16:10

   Hoi, dank je voor je reactie! Hardlopen in NYC is fantastisch en ik ben het met je eens dat deze lijst (nog) niet volledig is. Wat zijn jouw aanraders?
   Liefs, Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *