Hoe is het in New York? Deze locals vertellen het!

hoe is het in New York

‘How is New York doing?’, wordt me vaak gevraagd. Begrijpelijk, want in het begin van de pandemie is de stad hard getroffen. Maar hoe is het er nu écht, een jaar later? Het liefst deel ik mijn eigen ervaringen maar ik moet, helaas, mijn geliefde New York nog even missen. Daarom geef ik graag het woord aan drie bijzondere New Yorkers. Ben je benieuwd hoe zij hun stad momenteel beleven, wat het grootste gemis is en wil je meer weten over de positieve impact van deze uitzonderlijke periode? Lees verder en ontdek het zelf.

Hoe is het in New York? 3 locals aan het woord

Alexandra 

Daily life: Social Impact Partnerships Manager

Favoriete hidden gem in NYC:
Las’ Lap – de coolest Carribean bar in de Lower East Side, of misschien wel de hele stad. Dé plek waar je altijd warm ontvangen wordt, of je Michael B Jordan (mede eigenaar) bent of iemand van the block, zoals ik.

New York City is ‘over’? Thoughts?
New York is verre van ‘dead’! The City is anders dan voorheen, maar haar charme is en blijft bestaan. Zoals alles in het leven, zal de stad zich blijven ontwikkelen en opnieuw uitvinden. Wie snel oordeelt dat NYC nooit meer als voorheen zal zijn, voelt niet die typische, uitzonderlijke kracht van de stad.

 

 

Hoe is het nu in NYC?
New York is een metropool met de hoogste pieken en diepste dalen. Het zijn juist die dieptepunten die alle hoogtepunten that much sweeter maken. Eerlijkgezegd heeft de pandemie, naast de uitdagende situaties, voor mij ook vele positieve kanten. Zo realiseer ik me hoeveel ik ‘mijn’ New York waardeer! Voor de crisis reisde ik veel en stond ik daarom minder stil bij het dankbare gevoel voor alles wat de stad me geeft.

Wat is het grootste verschil nu en voor de pandemie? 
Het gemis van de enorme mensenmassa’s, zo New York-ish, is zeker het meest opvallende verschil. Ja, er zijn nog steeds veel mensen, maar de toeristen blijven thuis en dat merk je in wijken zoals de LES, waar je nu alleen locals ziet. Dit is een mooie gelegenheid om mijn buren beter te leren kennen en om de lokale ondernemers meer te steunen. They’re like friends! Als een favoriete spot sluit, voelt dit echt alsof je afscheid neemt van een geliefde vriend. En.. ik had nooit eerder gedacht dat ik de metro zou gaan missen. Nu pas besef ik hoe geweldig het was om onderweg te zijn naar een event, een show of om je appartement uit te stappen en niet te weten waar de nacht je zou gaan brengen. Wat was dat magisch!

Wat is je wens voor New York?
Mijn grootste wens is dat New York weird blijft. Het is een bijzondere plek waar iedereen onbezorgd zijn gang kan gaan. Het maakt niet uit wie je bent. New York laat je in je waarde. Wat dat ook is. Weird is cool. Zoals ik altijd zeg: ‘There will always be someone weirder than you in the runways that are the New York streets- and what a cool thing that is!’.

The City of Dreams is waar je jezelf continue opnieuw herontdekt, ontelbaar veel mogelijkheden kan aangrijpen en alles uit ieder moment kan halen. New York is een unieke plek die altijd zal voortleven. No matter what.

 

Kenneth 

Daily life: Acteur

Favoriete hidden gem in NYC:

Lastig om uit zoveel plekken te kiezen! Qua natuur: Shore Park in Brooklyn, Governors Island of Inwood Hill Park. En Joshua Tree Bar. Laten we hopen dat die snel terug open gaat!

New York City is ‘over’. Thoughts?
Nonsense! Dan zijn grote delen van de wereld ‘over’. We’re all in this. Ik voel in New York nog altijd die veerkracht van voor de pandemie. New Yorkers zijn zich mentaal aan het voorbereiden om er flink tegenaan te gaan, zodra het weer kan. Velen zijn (tijdelijk) weggetrokken omdat de stad enorm duur is. Maar, net zoals ik, zullen ook veel terugkeren omdat zij de stad ‘nodig hebben’, net als NYC hen nodig heeft! Het blijft de thuishaven voor creatieve geesten en het is the city of misfits, zoals een goede vriend het graag noemt.

 

Hoe is het nu in NYC?
Het is zeker anders. Je kan ’s avonds niet meer afspreken met vrienden of met je business contacten omdat alles (voorlopig) vroeg sluit. Er is ook weinig cultuur op te snuiven en het sociale contact staat op een bijzonder laag pitje, maar dat is elders niet veel beter. Tegelijkertijd voel je dat de stad ook gewoon verder draait. Je ook niet moet blijven stilzitten maar profiteren van die focus die je misschien anders niet kon leggen.

Wat is het grootste verschil nu en voor de pandemie?
Niet alleen voor mij persoonlijk, maar in het algemeen is het sociaal contact. Mensen hebben minder spontane ontmoetingen, in bars of in de metro en die kilheid voel je wel op straat. Ik mis veel, theaters en feesten in het bijzonder. Maar dat was in België niet anders toen ik, tijdelijk, naar huis ben gegaan. Deze situatie heeft ook zeker zijn voordelen. Zo heb me meer kunnen concentreren op mijn doel, waarom ik in NYC ben. Ik focus me op nóg beter worden en bijscholen om zo mijn American Dream als acteur waar te maken!

Wat is je wens voor New York?
Ik wens dat de stad de positieve kenmerken van de pandemie niet direct verliest. Af en toe reflecteren kan geen kwaad en ik denk dat men nu, meer dan ooit, beseft wat echt belangrijk is in het leven. Ook hoop ik dat we er samen bovenop komen en dat er geen bevolkingsgroepen achter blijven. New Yorkers beseffen in wat voor gekke stad ze wonen en ik ben ervan overtuigd dat dit terugkomt! Where else should we go?

 

hoe is het in New York

Maggy 

Daily life: Professioneel danseres, afgestudeerd aan The Ailey School (New York), in 2020

Favoriete hidden gem in NYC:
Gueros, mijn favoriete Mexicaanse restaurant in Brooklyn.

New York City is ‘over’. Thoughts?
New York is niet over en zal nooit over zijn! In New York wonen zoveel creatieve mensen waar nieuwe ideeën altijd in werking zijn. Het is misschien stiller geweest, maar dit is en blijft dé stad waar dromen werkelijkheid worden en niets onmogelijk is!

 

 

 

 

Hoe is het nu in NYC?
Soms vind ik het een uitdaging om stil te zitten, maar mijn liefde voor deze stad is enorm gegroeid. New Yorkers know how to keep the fire alive! De pandemie was een kans voor mij om stil te staan en bij te komen van het harde werk wat ik de afgelopen 6 jaar heb geïnvesteerd in mijn dromen. Ik kijk ernaar uit om mijn routine weer op te pakken en mijn contract te beginnen voor Ailey II, het tweede dansgezelschap van The Alvin Ailey American Dance Theatre.

Wat is het grootste verschil nu en voor de pandemie?
Het drukke New York City leven is anders. Ik volg niet meer dagelijks lessen, geen audities en er zijn minder projecten. Ik mis de energie van dansers in de studio en in het algemeen mis ik de manier waarop je in New York heel toevallig altijd bij de juiste personen terecht komt. En oh, ik mis het uitgaansleven en de prachtige rooftop bars!

Wat is je wens voor New York?
New York staat even op een lager pitje en ik wens dat we snel weer met volle gas er tegenaan kunnen gaan. Het creëren van nieuwe ideeën stopt nooit. Ik kan niet wachten om te zien wat voor creatieve explosies er gaan plaatsvinden op het moment dat we weer terug kunnen keren naar een betere versie van het normale leven!

Dit zijn slechts 3 van de 8 miljoen verhalen uit New York. Maar wat hebben deze locals met elkaar gemeen? Die typische NYC-mentaliteit! Want ze wonen in de stad waar dromen werkelijkheid worden, maar dat lukt alleen met een sterke dosis positiviteit en passie. Dreams don’t work, unless you do!

Dank je wel Alexandra, Kenneth en Maggy. Niet alleen voor jullie mooie woorden maar ook voor de flinke boost NYC-energie die ik zelf zo mis. En voor de bevestiging dat, pandemie of niet, New York nog altijd de meest fantastische stad op aarde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *