Verjaardag in New York – 10 tips voor een onvergetelijke verjaardag

verjaardag in New York

How time flies. Het is alweer 2 jaar geleden dat ik voor het laatst in New York mijn verjaardag vierde. Celebration time in Manhattan was voor mij altijd geluk in de puurste vorm. Je wordt gemist, New York. Elke dag en op deze dag nét even extra. Dit jaar vier ik deze speciale dag met een terugblik op mijn mooiste verjaardags herinneringen. En graag inspireer ik jou meteen met tips voor een onvergetelijke verjaardag in New York. Voor als we weer mogen!

Zo vier je je verjaardag in New York

1. Beleef een bijzonder avontuur

In New York kun je van alles en meer zien, doen en beleven. Je verjaardag is natuurlijk de dag om écht uit te pakken, met one of a kind avonturen. Houd je van wat spanning? Doe jezelf dan een helikopter vlucht boven NYC cadeau. Of onderneem iets compleet anders en breng een uniek bezoek aan de kroon van Lady Liberty. Wil je liever een flinke adrenaline boost? Bewonder dan, op een jet ski, de skyline vanaf de Hudson River.

2. Uniek: live een TV-show bijwonen

Een kijkje nemen achter de schermen van een TV-show, in NYC kan het gewoon. In veel opzichten een unieke ervaring, want je moet geselecteerd worden om live een show bij te wonen. Tip: zet bij je aanvraag voor een ticket dat je jarig bent. Uit ervaring kan ik beloven dat het wérkt.

verjaardag in New York
3. Eat all the (cheese) cake!

Wie New York zegt, zegt cheesecake. Of ligt het aan mij? Volgens locals is zijn de taarten van Eileen’s Special Cheesecake de beste van Manhattan. En daar kun je het maar moeilijk mee oneens zijn. 

4. Vier je verjaardag in New York met een picknick-get-together

Met een picknick beleef je het echte NYC-gevoel. Geniet, in één van de vele parken, in een oase van rust middenin de concrete jungle. Instant happiness! Natuurlijk mogen de ingrediënten voor een bottomless mimosa niet in je picknickmand ontbreken.

5. Maak werk van je New York bucketlist

Beleef het echte big city gevoel en probeer op je verjaardag zoveel mogelijk af te vinken van je NYC-bucketlist. Mijn lijst met tips had oneindig lang kunnen zijn, maar ik heb 50 ultieme to do’s in New York en Brooklyn op een rij gezet. Ter inspiratie: in deze blog vink ik, binnen 24 uur, een record aantal activiteiten van deze bucketlist af.

verjaardag in New York

6. Shop till you drop!

Cliché, maar treat yourself met een uitgebreide shopsessie. Je bent tenslotte in the Fashion Capital of the World! In SoHo gaat je modehart vanzelf sneller kloppen in de vele boetiekjes. Ook in de winkelcentra Hudson Yards, Brookfield Place of Oculus raak je niet snel uitgekeken. En voor het scoren van vintage parels zijn East Village en Williamsburg in Brooklyn de wijken waar je wilt zijn.

7. Een culinair feestje vieren

Goed, uitgebreid en vaak eten is vanzelfsprekend in de meest food-eske stad ter wereld. Wordt het een culinaire wereldreis door Chinatown, Little Italy of Greenpoint? Ook bijzonder en booming in NYC is een dinner in de dark experience. Handig weetje is dat het in de USA ongebruikelijk is dat de jarige zelf afrekent.

8. Zon, zee, strand… Coney Island!

Af en toe is het een verademing om de hectiek van Manhattan even te verlaten. En zeg eerlijk, een verjaardag vieren met je voeten in het zand is toch heerlijk? Niet-te-missen is dan het strand van Coney Island, een echte klassieker in Brooklyn. Mijn concrete version of paradise.

verjaardag in New York

9. Het dak op – bezoek een rooftop bar

Met een bezoek aan een rooftop bar is een fantastisch einde van je verjaardag gegarandeerd. It’s a New York thing: geniet op grote hoogte van het magische uitzicht over Manhattan en, uiteraard, van de gelijknamige cocktails. Droom met je ogen open en vergeet niet je wens te doen!

10. Go with the New York flow!

En wat de nacht, na een paar cocktails, verder brengt? Het is New York, alles is mogelijk en níks is te gek. Mijn favoriete verjaardag herinneringen zijn gemaakt in een private room van een verstopte karaokebar. Een memorabele ervaring voor het aftrappen van een nieuw levensjaar!

Meer ideeën voor je verjaardag in New York

Goed nieuws: in de USA worden verjaardagen graag een week of soms zelfs een hele maand gevierd! Je hebt dan dus extra tijd om ultiem te genieten. Mocht je nu nog meer willen wegdromen, check dan deel I en deel II van mijn meest favoriete NYC-foto’s.

Heb jij je verjaardag weleens in New York gevierd? Wat is jouw meest speciale herinnering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *