Mijn favoriete New York herinneringen – deel I

New York herinneringen

Het einde van twenty twenty is in zicht. Wát een bijzonder jaar. Deze periode kijk ik graag terug op mijn mooiste reismomenten van de afgelopen 12 maanden. Omdat dit jaar alles anders was, heb ik geen nieuwe herinneringen in New York kunnen maken. Tot mijn grootste spijt. Maar tradities, die moet je eren. Daarom lees je hier het 1e deel van mijn 20 all time fave momenten in The City.

Deel 1 – Favoriete New York herinneringen 

 1. Je weet dat je verliefd bent als je in New York niet slaapt omdat de realiteit beter is dan je dromen. Koffie is dan pure noodzaak. In mijn #1 koffietentje in East Village was het aardig druk, dus vroeg ik een willekeurige local of ik hem aan tafel mocht vergezellen. Zijn reactie: ‘Where were you, I’ve been waiting for you all day’. Hij vertelde trots over zijn gave als palm reader. Of hij mijn hand mocht lezen? Natuurlijk! The verdict: ‘You forgot to tell me you used to live in New York yourself!’. Right.
 2. Tijdens een dienst Downtown Brooklyn liet ik me compleet overdonderen (understatement) door onverwachte inspiratie van Jeremy Lin. Er is nog geen dag voorbij gegaan dat ik niet stilsta bij de woorden van deze voormalige NBA-speler.

  New York herinneringen

 3. New York geeft je energie als geen andere stad. Mijn droom? Hier de marathon lopen. Die wens is nog groter na mijn race in het iconische Coney Island. In all honesty was rennen over de oneindigende boardwalk best saai, maar in het stadion finishen, gevolgd door hotdogs en bier om 10AM, was een geweldige ervaring.
 4. Daten in New York. Oftewel ‘the kid in a candy store-syndrome’. Tja, I could not agree more. Deze blog gaat over mijn beste New York herinneringen, dus daarom een flashback naar mijn favoriet in deze categorie. Zonder twijfel was dit mijn eerste date in op mijn eerste dag in The City. We liepen eindeloos en kriskras door Manhattan en vergaten de tijd. Ik zie ons na kilometers wandelen nog op die stoop zitten, terwijl de nacht in dag veranderde. A very New York-moment.
 5. Op mijn New York-bucketlist: in Madison Square Garden een wedstrijd van de Knicks bijwonen. Tot die tijd kijk ik graag terug naar een fantastische show van Kevin Hart in ‘The Mecca’. Fun fact: het publiek zelf was hilarischer dan de man zelf.
  New York herinneringen
 6. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik in 2009 voor het eerst met New York kennismaakte. Mijn beste vriendin en ik waren zo overweldigd door alle energie, dat eten niet in ons hoofd opkwam. Pas op de laatste avond, met Thanksgiving, werd de traditie van dineren met lemon cake of cupcakes verbroken. 
 7. Een TV-show live bijwonen is een unieke ervaring. Period. En helemaal als Steve Meyers je tijdens zijn Late Night een paar seconds of fame geeft met ‘I know why this Dutchie loves New York so much’.
 8. ‘There are no strangers in New York, just a bunch of friends you have not met yet.’ Voor ons zijn Amerikanen misschien overdreven enthousiast, maar zelf wordt ik erg blij van alle spontane ontmoetingen die zo op mijn pad zijn gekomen. Wandelend over de avenues, on line voor een brunch (nee, on line is geen typo) of op een bankje in het park. Door heel wat onverwachte gesprekken die als ‘small talk’ begonnen, heb ik boeiende mensen met een mooi verhaal leren kennen.

  New York herinneringen

 9. Avonden in een rooftop bar zijn next level ervaren hoe overweldigend deze stad is. I never met a NYC rooftop I don’t like, maar de mooiste herinnering is al proostend op het leven met (te)veel Moscow Mules en het uitzicht op de magische, volle maan achter alle skyscrapers. Dat we, per ongeluk, die bekers hebben meegenomen, is toch echt de schuld van de barman.
 10. Wat New York voor mij anders maakt dan andere steden, is de ‘can do‘-energie om het beste uit alles en ieder moment te halen. Je leeft hier je dromen zonder dat je wist dat je ze had. Maar naast alle magie is the concrete jungle wild. Hard. Meedogenloos. Dat heb ik zelf ervaren met tranen, een hart in duizend kleine stukjes en vele teleurstellingen. En weet je wat? Ik ben dankbaar voor iedere tegenslag. Want zo realiseer ik me dat de ‘aim high, dream big’-vibe en ik een perfecte match zijn!

New York is voor dromers, zoals ik, die altijd op zoek zijn naar ‘what’s next’. Er is voor mij geen dag voorbij gegaan dat ik niet verrast werd door een bijzondere gebeurtenis. Binnenkort lees je in deel II nog meer New York herinneringen waar mijn hart sneller van ging kloppen. Wat is jouw favoriete herinnering van New York?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *