Mijn favoriete New York herinneringen – deel II

New York herinneringen
Heb je deel I van mijn 20 favoriete New York herinneringen gelezen? Dan heeft dit vervolg geen introductie nodig. Want terugkijken naar de tijd waarin alles nog kon, in de stad waar alles, maar dan ook alles mogelijk is, zorgt voor een flinke boost geluk. New York, je wordt gemist. Gelukkig heb ik ontelbaar veel bijzondere herinneringen. En over een jaar lees je hier 21 nieuwe NYC-momenten uit ’21. Wishful thinking? Nee hoor. Het is een belofte.

Deel 2 – Mijn meest favoriete New York herinneringen 

 1. De perfecte kickstart van mijn dag in The City? Aan 7AM hip hop yoga heb ik de beste herinneringen. Dat is inderdaad zo leuk als het klinkt: zweten op hip hop beats in een verwarmde yogastudio, omringd door niets anders dan kaarslicht. Gotta love it.
 2. It’s not a place, it’s a feeling. Flatiron Building had me at hello en nog elke keer weet mijn meest favoriete gebouw mijn hart te stelen. Herinner je je wat ik in het eerste deel van mijn favoriete herinneringen vertelde over mijn ontmoeting met de palm reader? Na zijn uitleg begrijp ik volledig waarom deze bijzondere plek mij steeds de ultieme wow-factor geeft.New York herinneringen
 3. Wandelen is dé hit gebleken van 2020. In East Village oefende ik alvast, met oneindig en urenlang struinen door de charmante straatjes. Zo werd ik ondergedompeld in het échte NYC, met verrassend veel Nederlandse invloeden. Ik schreef niet één maar twee blogs over mijn liefde voor deze wijk. Je zou denken dat het daarmee klaar is. Heus niet. Snel meer!
 4. ‘New York, the city that never sleeps, but always eats’. Culinaire trends worden in The Wonderful Big Apple geboren. Kijk, daar houd ondergetekende van. Heb jij zelf al eens genoten van een cronut, ramen burger of sushirrito? Bij de heerlijke herinneringen aan alle food festivals loopt het water me weer in de mond!
 5. We blijven nog even in Brooklyn, immers: wat is er gigantisch veel in dit enorme stadsdeel te ontdekken. Brooklyn en fietsen gaan voor mij hand in hand. Als een echte Dutchie ontdekte ik op de pedalen vele uithoeken van Brooklyn. Cobble Hill, Park Slobe, Red Hook, Bed Stuy en Greenpoint hebben een warm plekje in mijn hart veroverd. Gelukkig heb ik een groot hart!New York herinneringen
 6. In Brooklyn gaat mijn street art hart sneller kloppen. Naast een piece of art zelf is ook zeker de zoektocht een avontuurlijke gebeurtenis. Want je vindt een eerbetoon aan hip hop legends als ODB of Biggie niet in een statige laan met prachtige brownstones. Juist ver van de gebaande paden ontdekte ik het echte, rauwe BK. Niet alleen de murals vertelden hier hun verhaal.
 7. In lijn met bovenstaande: in New York waren brunch en mimosa’s standaard onderdeel van mijn weekend. Twee uur on line wachten voor een bottomless brunch? Met liefde!
 8. Na alle delicious eats is al hardlopend wat calorieën verbranden geen slecht idee. Op de running track in Central Park loopt niemand je in de weg. En dat hartje Manhattan! Het uitzicht op scyscraper national park vanaf The Reservoir zorgde bij mij altijd voor een extra dosis runners high. En hier voelde ik me tussen de fitte locals even als een échte New Yorker.

  New York herinneringen

 9. Hoeveel genietmomenten kan je beleven in 24 uur jarig zijn? In NYC zijn het er véél, kan ik na 3 verjaardagen bevestigen. Het hoogtepunt was niet eens de vlucht met een helikopter, in een rooftop bar te buiten gaan aan cocktails of de best bewaarde geheimen in een stripclub. Nee, de meest memorabele herinneringen zijn gemaakt in een private room van een verstopte karaokebar, ergens in Koreatown. Oh boy.
 10. Twenty twenty was ook voor New York een uitzonderlijk jaar. Gelukkig zullen sommige, bijzondere to do’s niet snel veranderen. Zoals het magische uitzicht op Manhattan, vanaf Brooklyn Bridge Park. Het is alweer een jaar geleden dat ik hier voor het laatst kon genieten van een onbeschrijfelijk mooie sunset, gevolgd door een landschap van miljoenen schitterende lichtjes. Dit is voor mij geluk in de puurste vorm. Ik herinner het me als gisteren hoe ik over de Brooklyn Bridge liep en naar Lady Liberty lachte: ‘aim high, dream big, you got this!’. Voor momenten als deze ben ik eeuwig dankbaar.

Wat zijn jouw favoriete New York herinneringen? Als dit bijzondere jaar iets heeft geleerd, is het dat je ieder moment moet vieren. Staat bij jou de champagne al koud? Laten we het glas heffen op een positief jaar in een post-lockdown wereld. Waarin we, hopelijk, onze (reis)dromen weer werkelijkheid mogen laten worden. Cheers!

Tip voor oudejaarsnacht: heb je altijd eens de Ball Drop op Times Square willen meemaken? Dit jaar kan het, gewoon lekker warmpjes vanaf je bank! Klik hier om dit unieke moment live bij te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *