Midtown New York – Top 12 to do’s

Midtown New York

De wereld heeft zoveel te gekke steden maar is er eentje die aan New York kan tippen? Nee joh. No place in the world that can compare. Het kan niet anders dan dat je na je bezoek aan New York verliefd bent. Truely, madly, deeply, in mijn geval. Het heeft 8 jaar geduurd voor ik laatst -eindelijk- weer stralend over de avenues wandelde. Eén ding is zeker: je vervelen in the city that never sleeps is onmogelijk. Er is zoveel te beleven! Hier lees je het eerste deel van mijn tips, in de hustle and bustle van Midtown New York.

Midtown New York – 12x de meest leuke tips 

1. Flatiron Building, a New York icon

Sommige gebouwen herken je uit duizenden. Dat geldt zeker voor Flatiron Building. Acht jaar geleden zag dit bijzondere gebouw vanaf het Empire State Building, nu liep ik er onverwachts langs. Als je dan voor het gebouw staat, wow! Niet zo gek dat dit één van de meest geliefde, en gefotografeerde, gebouwen van Midtown New York is.


2. The High Line: the park that almost wasn’t

Op de grens van Meatpacking District en Chelsea loopt the High Line: een voormalige spoorlijn omgedoopt tot park, zo’n 9 meter boven de grond. Er zijn veel knusse plekjes met bankjes waar je kunt genieten van alle graffiti op mooie gebouwen en prachtige uitzichten over de stad. Begin je wandeling in het noorden, zodat je in Chelsea eindigt bij de volgende tip.

Midtown New York
3. Chelsea Market: de grootste foodmarkt 

In het enorme gebouw waar vroeger de Oreo-fabriek (for real!) zat, vind je nu allerlei leuke eettentjes en winkeltjes. In Chelsea Market is ontzettend veel te zien, te beleven en natuurlijk te eten. Een seafood bar, bakery, milkbar.. you name it en Chelsea Market heeft het. Wandel met een lege maag naar binnen en laat je verrassen!


4. Midtown New York dreaming at the Top of the Rock

De Big Apple heeft super veel coole rooftop bars waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Je ontdekt hier mijn favoriete adresjes. Maar wil je gaan voor het béste uitzicht over Manhattan, dan moet je natuurlijk naar Top of the Rock van Rockefeller Center. Zeker in het avondlicht, als de zon ondergaat, wordt je uitzicht iedere minuut mooier. Laat de wind door je haren waaien en droom met je ogen open!


5. Een unieke rooftop ervaring bij Arlo NoMad

Zet een drankje doen op het dak van Arlo NoMad Hotel gerust op je to do list voor Midtown New York. Als je op de glazen vloer van dakterras A.R.T. NoMad staat en naar beneden kijkt, besef je dat dit another level is van een on top of the world-ervaring. De yellow cabs lijken wel kleine speelgoedauto’s. Stunning!

Midtown New York
6.  Bryant Park: op en top New York-ish

Mijn favoriete park? Nee, Central Park is dat niet. Bryant Park is véél sfeervoller! Het is een charmant parkje, omgeven door hoge wolkenkrabbers. Bryant is niet alleen lievelings in de categorie parken, maar staat ook zeker in mijn top 5 van allerfijnste NYC-plekjes. Het ligt aan de drukke Sixth Avenue en 42th Street, maar het voelt als een oase van rust. Er staan, à la Parijs, overal tafeltjes en klapstoeltjes of je kunt in het gras gaan zitten, genietende van je take-away lunch. Voor mij is dit de plek waar ik me steeds even een échte New York city girl voelde.

tips Grand Central Terminal
7. Het grootste, en mooiste, station ter wereld

Is Grand Central Terminal het mooiste station van de wereld? Het is zeker het meest bijzondere station waar ik doorheen ben gelopen. Alle vloeren en muren zijn van marmer en aan het sterrenplafond hangen enorme gouden kroonluchters. Vanaf de balkons is het heerlijk om te staren door de prachtige stationshal. Loop ook vooral naar buiten om, vanaf 42 Street/Park Avenue, de Tiffany klok te bewonderen. Die is meer dan tien miljoen (!) USD waard. Vergeet ook niet langs de whisper gallery te gaan voor een toffe verrassing.


8. Het indrukwekkende Crysler Building

Niet voor niets dat The Crysler Building op de voorkant van zoveel boeken over New York staat. Waar je ook loopt in Midtown New York, je ziet hem overal! Het is (voor mij) ongetwijfeld één van de mooiste wolkenkrabbers van Manhattan.

Midtown New York

9. I LOVE NY – kunst Robert Indiana

You can fall in love with a place as with a person. Als je zoveel liefde voelt in en voor een stad, moet je wel langs Robert Indiana’s LOVE Sculpture. Twee straten verderop vind je haar zusje, HOPE.
Update: LOVE is, helaas, uit het NYC straatbeeld verdwenen. HOPE  is nog steeds te bewonderen!

Midtown New York

10. Nighttime in Times Square is brighter than daytime

Het meest bekende plein van de stad, misschien wel van de wereld, is natuurlijk Times Square. Bekend van 1001 films en series. Met de enorme mensenmassa, billboards en flikkerende neonlichten kom je hier ogen en oren tekort. Misschien wordt ook jij wel verrast met een heuse like-the-movies-scene.


11. When you think NY, you think Yankees!

Baseball is hót in Amerika en je citytrip in New York is niet compleet zonder het bijwonen van een wedstrijd. Het Yankee Stadium in The Bronx is sowieso een must see en de vibe tussen 52.000 toeschouwers moet je een keer ervaren. En nee, het maakt weinig uit als je de spelregels niet kent. Genieten doe je gegarandeerd!

Midtown New York
12.  Foodie’s paradise

Last best, zoals je misschien al van me gewend bent. De meesten die naar New York gaan, willen zoveel mogelijk zien. Maar eigenlijk is het eten ook een serieuze overweging om een ticket te boeken. Of je kiest voor een bagel to go of je zintuigen uitgebreid laat prikkelen in een culinaire hotspot, New York is een ware hemel to treat yourself. In een aparte blog deel ik mijn favoriete adresjes.

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Midtown New York?

New York betekent zoveel mogelijk zien in een hoog tempo. Je wordt vanzelf meegesleurd in de New York vibe. De wereldstad is enorm, maar tegelijkertijd kleinschalig en sfeervol. Dit gevoel ervaar je vooral in de verschillende wijken buiten Midtown. In mijn volgende NYC-blogs neem ik je mee Downtown naar Greenwich Village, SoHo, NoLita, East Village, Chinatown en de Lower East Side. Wijken met ieder een eigen karakter, niet te vergelijken met het drukke Midtown.

Ga je voor het eerst naar New York? Klik dan snel door naar de praktische tips én handige apps waarmee ik je op weg help. Kijk hier om ideeën op te doen over gratis to do’s. En met deze tips voor regenachtige dagen zal jouw NYC-citytrip zeker niet in het water te vallen.

New York ontdekken op je hardloopschoenen? Goed idee! Klik hier voor mijn favoriete routes. Met mijn ideale 24 uur in New York hoop ik je te inspireren om zoveel mogelijk uit je dag te halen! En vraag je je af wat dé plek is voor het beste uitzicht over de stad? Bekijk dan hier mijn persoonlijke ervaringen.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Midtown New York?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *